Üniversite tarafından Çemişgezek Meslek Yüksekokulu binası (1959 yılında yapılmış) için sismik tehlike analizi gerçekleştirildiğinin belirtildiği rektörlük açıklamasında “Bu analizde, Doç. Dr. Burak Yön (İnşaat Müh. Yapı Anabilim Dalı), Doç. Dr. Onur Onat (İnşaat Müh. Mekanik Anabilim Dalı), Dr. Öğr. Üyesi Selim Cemalgil ( İnşaat Müh. Bölümü), Arş. Gör. Dr. Ebru Doğan (Mimar, İnşaat Müh. Bölümü ) yer almıştır. Yapılan gözlemler ve analizler sonucunda binanın yapısal sisteminin “göçme durumunda” olduğu belirlenmiştir. Binanın can ve mal kaybına sebebiyet vereceği bu rapor ile tespit edilmiş olup kullanımının riskli olduğu ifade edilmiştir. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin Çemişgezek ilçesinde devam etmesi için alternatif bir bina bulunamamıştır.

Üniversitemiz öğrencilerinin ve çalışanlarının canlarını korumak son derece önemlidir. Üniversitemiz 24.01.2020 tarihinde yapılan senato toplantısında 16 üyemiz oy birliği ile Çemişgezek ilçesinde yeni bina yapılıncaya kadar Çemişgezek Meslek Yüksek Okulunun eğitim ve diğer faaliyetlerine merkez kampüsümüzde devam etmesi kararı almıştır” denildi.

Öte yandan Çemişgezek İlçesi esnafı ile vatandaşların taşınmaya karşı çıktıkları ve önümüzdeki günlerde konuya ilişkin basın açıklaması yapılması planlandığı öğrenildi.