Belediye olarak hayata geçirdikleri çalışma ve projeleri şeffaf biçimde halkla paylaştıklarını dile getiren Ahmet Şadan Ersoy, “Sosyal demokrat ve çağdaş belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımıza, ilçemizde birlik ve bütünlüğü sağlayarak vatandaşlarımıza hizmet etmek için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik; göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

Sınırlı bütçe ve az sayıda personelle hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Ersoy, yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

ÇAYBAĞI SU HASRETİ BİTTİ

İlçe merkezine 2.5 km uzaklıkta olan çaybağı mevkii nihayet şebeke suyuna kavuştu. Yıllardır köy çeşmesinden evlerinin su ihtiyaçlarını taşıma suyla yapan mahalle sakinleri artık evlerinde musluktan akan suyu kullanmaya başladılar.

Çaybağı’nın yıllardır çektiği bu mağduriyetten dolayı çaybağı sakinlerine özrümüzü sunuyoruz.

ÇEMİŞGEZEK’E KANALİZASYON MÜJDESİ

Çemişgezek’te alt yapı kanalizasyon sorunu kalkacak ve tüm Çemişgezek’e kanalizasyon yapılacak. Belediyemizin ilgili yerlere müracaatı sonucu kanalizasyon projesi ihale aşamasına geldi. EKAP dan 150 günlük süre içerisinde proje ihalesi yapılmıştır. Kanalizasyon sistemi yapılana kadar kısmen bazı yerlerde kanalizasyon yapıldı.

YENİ OLUŞUMA YENİ KANALİZASYON

cemisgezek_ic2-002.jpgCemevinin arka tarafında yeni yapılan evler neredeyse bir mahalle oluştururken kanalizasyonu yoktu. Belediyemiz tarafından yeni oluşan mahalleye son sistem arıtma sistemli kanalizasyon şebekesi yapıldı. Mahalle sakinleri eski sistem evlerin yanı başında olan eski usul fosseptik çukurlarından kurtuldular. Devam eden çalışmalar kapsamında diğer mahallelerde de kanalizasyon sorununu çözeceğiz.

VATANDAŞ KÖTÜ KOKUDAN KURTULDU

Şehrin girişinde bulunan 1.etap TOKİ konutlarının fosseptik çukuru çevreye kötü kokular yayarken insan sağlığına da ciddi zararlar verir durumdaydı. Belediyemiz tarafından yapılan kanalizasyon çalışmasıyla fosseptik çukuru uygun bir yere yapılarak sorun çözüldü. Eski kötü görüntü yerini ise vatandaşımızın oturabileceği park haline getirerek kökü kokuların yerini ekilen gül kokuları aldı.

TEPEBAŞI TOZDAN KURTULDU

Belediyemiz Tepebaşı Mahallesinde ve jandarma istikametindeki yollarda asfalt çalışması yaptı. Mahalle sakinleri çukur yollardan ve tozdan kurtuldu.

SU SIKINTISINA KÖKTEN ÇÖZÜM

cemisgezek_ic-012.jpgİlçemiz 2014 yazında oluşan kuraklıktan dolayı şebeke su sıkıntısı çekmişti. Belediyemiz tarafından Üçbey mevkisinde3 ayrı sondaj çalışması yapılarak 140 metre derinlikten saatte 8 ton olan suyu depoya pompalayarak, ilçe su sıkıntısından kurtarıldı.

YOLU OLMAYAN MEZARLIĞA YOL YAPIMI

Cemevinin arkasında olan mezarlığa ince bir patika yoldan tek sıra halinde gidilirken belediyemiz tarafından araç yolu yapıldı. Vatandaşlarımız artık cenazelerini mezarlığın içine kadar araçla götürülebiliyor. Bunun yanı sıra mezarlığa çeşmeler yapıldı ve mezarlık duvarları onarıldı.

ÇOCUKLARIMIZI MUTLU ETTİK

İlçemizdeki 500 t ilk ve orta öğretim okulu öğrencilerine spor ayakkabı, eşofman ve kitap yardımı yapıldı.

Yardıma ihtiyacı olan çocuklar Çemişgezek ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre belirlendi ve Raşit Yüksel Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Orta Okulu, Payamdüzü İlk Öğretim Okulu, Sarıbalta İlk Öğretim Okulu, Çemişgezek Yatılı İlk Öğretim Bölge Okulu(YİBO), İstiklal İlk Öğretim Okulu, Çemişgezek Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çemişgezek Ana Okulu’nda okuyan toplam 500 öğrenciye yapılan bu yardımlar çocuklarımızın yüzlerini bir nebze de olsa güldürdü.  

CENAZE ARAÇLARI HAYIRLI OLSUN..

cemisgezek_ic1-004.jpgAtaşehir Belediyesi’nden hibe olarak aldığımız cenaze arabası ve İstanbul Büyükşehir belediyesinden kiralık olarak kullandığımız cenaze aracını parasını ödeyerek belediyemize kazandırdık. Gönlümüz pek kullanmaktan yana olmasa da acı günlerimizde kullanacağımız iki tane cenaze aracımız oldu.

PİKAP İHTİYACI GİDERİLDİ

Çiğli Belediyesi’nden hibe olarak aldığımız Çift kabin BMC pikap ile belediyemiz bünyesindeki saha elamanlarının gereksinimi olan araç temin edilmiş oldu. Herhangi bir çalışma alanına gerek malzeme gerek işçi temini bu araçla yapılıyor.

İLÇEMİZ TURİZME AÇILIYOR

Çemişgezek –Elazığ arasında yolcu taşımacılığında kullandığımız ulaştırma ve denizcilik bakanlığının hibe etmiş olduğu feribotumuzda Pertek-Çemişgezek arasında turizm amaçlı kullanılması planlanıyor.

İTFAİYE’ DE GEREKLİ OLAN SU KAPASİTESİ TAMAMLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesinin hibe olarak göndermiş olduğu BMC marka 7 tonluk itfaiye aracı ile araçlarımızın su kapasitesi 22 tona ulaştı. Olası bir yangın durumunda müdahalelerde hiçbir aksaklık olmayacaktır.

ÇEMİŞGEZEK’İN BİRÇOK YERİNDE PARKE ÇALIŞMALARI YAPILDI

Çarşı merkezinde yapılan parke çalışmaları, kaldırımların yenilenmesi, yaşlı ve engelliler için yapılan rampalar, eski banka caddesinin yenilenmesi, müftülük kuran kursunun önündeki caddenin yapımı, Tepebaşı Mahallesinin yol parke döşemesi, kaymakamlık konut caddesinin ve üçbey yolu, Cemevinin bahçesi, Yeni Mahalle Horik mevkisi  ve Kale Mahallesi olmak üzere toplam 7 bin metrekare alan parke çalışması yapılmış ve parkesiz cadde, sokak kalmayana kadar çalışmalar devam edecektir.

GÖZ BOYAMADIK BOYASIZ EVLERİ BOYADIK

Belediyemizin yapmış olduğu boya çalışması ile özellikle ana caddeler olmak üzere Çemişgezek’teki boyasız veya boyası eski olan evler boyandı. Yapılan çalışmada 300 kova boya ile 25 bin metrekare alan boyanmıştır.

ZİRAAT BANKASININ BİNASI ALINDI

Ziraat Bankasının eski binası belediyemiz tarafından alınarak yakın bir süre de içerisinde yıkılıp yerine iki katlı otoparkı üstünde dükkanları, Belediye hizmet binası ve kültür merkezini barındıracak olan 4 katlı inşa yapılarak Çemişgezek’imize kazandırılacaktır.