Dersimspor Direniş taraftar grubu kendi amblemini taşıyan siyah montlarını giyerek maça gitmek için gece saat  00.00 itibaren Maltepe metro istasyonu önünde toplanıp, gece yarısı otobüsle Çanakkale'ye hareket ederek, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Çanakkale'ye vardılar.

Dersimspor Haykırış taraftar grubu ise kendi amblemini taşıyan montlarını giyerek Sarıgazi'den otobüsle hareket ettiller.

Dersimspor Direniş taraftar grubu Bursa'dan da gelen taraftarlarla Çanakkale sahilde buluşup, çay bahçesinde toplanarak sohbet ederek kahvaltı yaptılar.

Kahvaltı sonrasında Dersimspor Direniş taraftar grubu Çanakkale de tezahüratlar eşliğinde Truva atı önünde hatıra fotoğrafı çektikten sonra Dersimspor takımının bulunduğu Truva oteline gelerek takıma ve futbolculara moral ve destek verdiler.

Dersimspor Direniş taraftar grubunun Çanakkale'de yaptığı tezahüratlara, Çanakkale halkı herhangi kötü bir tepkisi olmamış bu nedenle Dersimspor taraftarları kendi evindeymiş gibi hareket ederek maça gittiler.

Dersimspor taraftarları Çanakkale 18 mart stadına saat 11.00 itibarıyla alındı. Dersimspor Direniş taraftar grubu tribünlerde yerini alan ilk taraftar grubu oldu. taraftarlar Maç öncesi sahada idman yapan Dersimspor Futbolcularının tek, tek çağırarak tezahüratlar eşliğinde sevgi gösterilerinde bulundular.

Bu sevgi gösterilerinden sonra maç başlamasına kısa bir süre kala Dersimspor Haykırış grubu Çanakkale 18 mart stadına gelerek tribünlerdeki yeri aldılar.

Maç öncesinde Direniş taraftar grubuyla, Haykırış taraftar grupları kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Gerginliğin nedeni Dersimspor'un geçirdiği kötü dönemde Haykırış taraftar grubunun Manisa ve Tire maçlarında olmaması nedeniyle Direniş taraftar grubuna tepkisini göstermesiydi.

Taraftar grupları bu tür sorunları tribünlere yansıtmayarak kendi aralarında çözüme kovuşturmalıdır. Tribünlerdeki bu tür davranışlar sahada mücadele eden takımın psikojisi ile motivasyunun düşüren davranış şeklidir. Bu nedenle bu tür davranışlar takıma fayda değil, zarar getirir.

Dersimspor - Çanakkale Dardanelspor maçını Çanakkale Dardanel kulüp başkanı Mehmet Önen,  AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Çanakkale Dardanel yönetim kurulu üyeleri’ de izlediler.

Çanakkale Dardenelspor - Dersimspor maçına Çanakkale halkının ilgi göstermediği bir maçtı. Maç öncesinde görüştüğüm 14 ile 17 yaş grubunda oluşan GENÇLİK 17 Taraftar grubu vardı.

Tribünlerde 150 ile 200 kişilk Dersim tararftarları ile 200 - 300 Kişilik Çanakkale taraftarı vardı.

Çanakkale dardenelspor'un sadece 30 kişilik GENÇLİK 17 taraftar grubu tezahürat yaparken, taraftarların çoğunluğu GENÇLİK 17 taraftarlarına katılmayarak maçı sesiz bir şekilde izlediler.

Çanakkale Dardanelspor - Dersimspor maçı öncesinde Brezilya CHAPECOENSE takımının uçak kazasında ölen takım oyuncaları için saygı duruşunda bulunuldu. 

Çanakkale'de Dersimspor Direniş taraftarlarının Çanakkale'deki bu güzel görüntülerden sonra Başlama düdüğü ile beraber Dersimspor, rakip kalede 3 puanı getirecek gol ve golleri aradı. 

Maçın ilk yarısında her iki takımda gol bulmak için ataklar organize ederken ilk yarının uzatma dakikalarında Dersimspor Emrah Dursun ile 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı 1-0 Dersimspor üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın 2. yarısı, Hakemin başlama düdüğünü başlatmasıyla birlikte, GENÇLİK 17 taraftarlarıda, Dersimspor taraftarlarına hakaretli ve küfürlü tezahüratlarıyla birlikte başladı.

Maçın 70 dakikasına kadar iyi oynayan Dersimspor, gittiğim ve izlediğim tüm maçlarda olduğu gibi, rakiplerde Dersimspor'un bu zayıflığını bilmeleri nedeniyle yenilgiler ve goller hep     70 dakikadan sonra olmuştur. 

Diğer maçlarda olduğu gibi Çanakkale Dardanel  Maçın 67 dakikasında korner atışından gelen topu filelere gönderen Çanakkale Dardanel’ in takım kaptanı Can Morgul ile beraberlik golünü kaydetmiş oldu.

Bu golün ardında GENÇLİK 17 taraftarları kötü tezahüratlarını Dersimspor taraftarlarına ve futbolcularına yönelik olarak artırmak suretiyle devam ettirmişlerdir.

Hakem ve federasyon temsilcileri maçı durdurup anons yapması gerekirken, yapmayarak gerginliğe çanak tutmuşlardır.

Bu golün ardından Çanakkale Dardanel Dersimspor kalesinde önemli gol pozisyonları bulmaya başladı. Çanakkale Dardanel aradığı golü 76. Dakikada Uğur Uğur ile buldu.

Bu golün ardında 30 kişilik GENÇLİK 17 taraftarları tempolu bir şekilde Dersimspor kümeye demesi bir nefretin simgesiydi.

Bu golden sonra Dersimspor'un galibiyet arayışına, çanakkale Dardenelspor haksız sakatlanma oyunları oynayıp, oyunu yavaşlatarak Dersimspor'un golü bulmasına izin vermediler. 

Maç Çanakkale Dardanelspor'un 2 - 1 lik üstünlüğüyle sonuçlanmasına rağmen 

GENÇLİK 17 taraftarları Maç içinde başlattığı gerginliği maç sonuna kadar devam ettirerek Dersimspor futbolcularına küfürlü hakaretlerle birlikte sahada bulunan Dersimspor Futbolcularına pet şişe, bozuk paralarla birlikte patlayıcı maddeyi sahaya atarak saldırıda bulundular.

Dersimspor taraftarları, GENÇLİK 17 taraftarların tutumuna tepki vererek protestolarını federasyona ve polis'lere tepki gösterdiler.

Türkiye Futbol federasyonunda  yetkili olduğu söyleyen bir temsilci Dersimspor taraftarlarının olduğu Tribüne gelerek " her şeyi gördük, durumu federasyona rapor edeceğiz " diyerek taraftarları rahatlatmaya çalıştı.

Dersimspor taraftarları polislere tepki göstererek " siz cebimizdeki çakmağı ve bozuk paramızı sokmazken, Rakip taraftarların patlayacı sokmasına nasıl verdiniz." şeklinde polis'in tutumunu protesto ettiler.

Dersimspor yönetimi bu olayları Federosyanda takip ederek peşini bırakmamalıdır.

Polis'in 30 Kişilik GENÇLİK 17 taraftarları ile ilgili asayişi sağlamakta zorluk çekiyorsa, ülkedeki asayişi nasıl koruyacak? Bu durum acizliğin bir göstergesidir.

Çanakkale yönetimi GENÇLİK 17 taraftarlarıyla ilgili tedbirleri alacak önlemleri almalıdır. 

iki Kale arkasında maçla ilgisi bulunmayan 15 adet dikili uzun direkler neden orda tutulmuştur?

Futbolcuların mücadelesinde futbolcular bu direklere çarpabilirlerdi ve direk çarpmada olmuştur. Bu direkler futbolcuların çarpması sonucunda ölümlere varabilecek faciaya ya neden olabilirdi.

FEDERASYON NASIL BİR İNCELEME YAPARAK MAÇIN BAŞLAMSINA İZİN VERMİŞTİR. FEDERASYON VE HAKEM TEMSİLCİLERİ BU KONUDA YETERSİZ KALMIŞLARDIR.

MAÇA ÇANAKALE DARDENELSPOR'UN GALBİYETİ DEĞİL, GENÇLİK 17 TARAFTARLARININ SALDIRISI DAMGAYI VURMUŞTUR.

Kenan KANDİL