Suruç’taki saldırıda hayatını kaybeden Çağdaş Aydın için Dersim’deki ilk tören Cemevinde düzenlendi. Buradaki törene, Çağdaş Aydın’ın Babası Fethi ve Annesi Saniye Aydın’ın yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşgenel Başkanı Hatip Dicle, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP Tunceli Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü, Tunceli Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun, ilçe belediye başkanları, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı.

suruc_ic.jpgTabutun başına oyuncağın konduğu cenaze töreninde Çağdaş Aydın’ın Annesi Saniye ve bazı yakınları baygınlık geçirdi.

Cemevinde düzenlenen cenaze töreninin ardından cenaze omuzlarda taşınarak Merkez Seyit Rıza Parkı’na getirildi.

Burada hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan DTK Eşgenel Başkanı Hatip Dicle saldırıyı lanetleyerek, “Hani derler ya savaşın da bir ahlakı olmalı. O ahlak kaybedildiği zaman DAİŞ çeteleri gibi artık hukuksuz, kuralsız bir savaş sürer. Bugün bunları yaşıyoruz. Belki tarihte çok vahşet örneklerinden bahsedilir. Moğol vahşetlerinden, Asurların kelleden kale yapmasından, Muaviye’nin Yezid’in Kerbela vahşetinden bahsedilir. İnanın ki DAİŞ çetelerinin vahşetleriyle hiç kimse yarışacak durumda değil. Bu nedenle Ortadoğu Halkları, Kürdistan Halkı çok ciddi tehlike altındadır. Bu tehlikeye karşı canlarını, göğsünü siper eden başta bugün sonsuzluğa uğurladığımız Çağdaş yoldaşımız başta olmak üzere binlerce genç bu faşist, barbar, tecavüzcü DAİŞ çetelerinin saldırılarını dizginlemek için canlarını verdiler. Hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

BABA FETHİ AYDIN, “İLK BEN OLMALIYDIM”

suruc_ic1.jpgMeydana gelen patlamada kendisi de yaralanan Çağdaş Aydın’ın Babası Fethi Aydın, yaptığı konuşmada, oğlunun ölmediğini; binlerce, milyonlarca Çağdaş’ın ideallerini taçlandırdığını söyledi.

Oğlunun barbar IŞİD çeteleri ve AKP tarafından katledildiğini belirten Aydın, “Patlamada ben de yanındaydım. Ama Çağdaş beni solladı onu kıskanıyorum. Ben olmalıydım. İlk ben olmalıydım. Kıskandım. Yoldaşlar bu mücadele tabi ki şehitlerle sürecek. Özgürlük Kürdistan ve sosyalist bir toplum yaratmak için bedeller veriliyorsa bedelleri biz vereceğiz. Kavgaysa kavgayı bir vereceğiz. Çünkü biz bu kavganın çocukları olarak büyüdük. Seyit Rıza’nın torunları olarak büyüdük. İyi ki varsınız. İyi ki varız. Sosyalist bir toplumu yeniden kurmak için ya hep beraber ya hiç birimiz diyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çağdaş Aydın’ın cenazesi Dersim Belediyesi’ne ait araçla Ovacık İlçesi’ne götürüldü. Burada da kalabalık bir kitle tarafından karşılanan cenaze, düzenlenen kısa törenin ardından ilçeye bağlı Güneykonak Köyü’nde toprağa verildi.

suruc_ic2.jpg