Binanın giriş merdivenlerine yazı yazan kişinin güvenlik kamerasına doğru el işareti yaparak olay yerinden ayrıldığı görüldü.

Çevredeki esnaf sabah iş yerlerindeki duvarlarda da nefret söylemleri içeren yazılarla karşılaştı.

Çevre sakinleri ve cemevi yönetimi durumu emniyete bildirildi.

Olayla ilgili araştırma başlatıldı.

Saldırı olayı Bursa Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Cemevi sosyal medya hesabında paylaşılması üzerine duyuldu.

Dernek ve Cemevi yöneticileri sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Cemevimize ve Dernek Başkanımızın şahsına yapılan yazılı saldırıyı kınamak için bu akşam (03.05.2018) saat 18.30'da Dernek binamızın önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir. Bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın zamanıdır. Tüm canların katılımını bekliyoruz.” Şeklinde açıklamayla duyarlılık çağrısı yapıldı

Yöneticilerinin çağrısı üzerine 03.05.2018 tarihinde saat 18:30 da toplanan halk Dernek ve Cemevi bahçesinde bira araya gelerek bir basın açıklaması yapıldı.

Bursa Alevi Dernekleri Platformu yazılı saldırıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kestel Cem Evi önünde bir araya gelen Alevi dernekleri yöneticileri ve üyelerin katılım sağladığı basın açıklamasını Kestel Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Türkan Çiftçi yaptı.

Çiftçi, "Şahsıma ve temsil ettiğim kuruma yapılan bu saldırıyı kınıyorum ve lanetliyorum. Kapısında "Doğruluk Dost Kapısıdır" yazan bir yere yapılan bu nefret söylemi oldukça kaygı vericidir. Giderek artan toplumsal ayrışmalar dost kapılarına nefret kusmaya kadar varmıştır. İzlenilen görüntülerden anlaşılıyor ki bu aniden verilmiş bir karar değil tasarlanarak düşünülerek eyleme konulan planlı bir davranıştır. Toplumsal olarak farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmek yerine ötekileştirme düşüncesi hepimiz için üzüntü vericidir. Kapılara yazılar yazma, kapılara işaretler koyma bunları biz çok iyi biliyoruz, hatırlıyoruz ve unutmaya da niyetimiz yok. Bu ülkenin tarihinde Maraş, Çorum ve Sivas Katliamları halen belleğimizde tazeliğini korumaktadır. Bu acılar hala kapanmamışken Alevi demokrat insanlarımızın iş yerlerine ve Cemevi’mize yöneltilen bu olaylar bir arada yaşama inancımıza yapılan bir saldırıdır. İhtiyacımız olan daha fazla acı değil ihtiyacımız olan beraber yaşama idealidir" dedi.

KENAN KANDİL