14 Kasım günü yola çıkan altı kişilik Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi heyeti 15 Kasım günü on altı saatlik yürüyüşün ardından Elazığ Buğday Meydanı’na vardı. Heyeti Elazığ Hozat garajında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Pir Sultan Abdal Derneği, Munzur Kültür Derneği üyeleri ve çok sayıda kişi karşıladı.

Elazığ Belediyesine Çağrı

Buğday Meydanı’ndaki konuşmasında Adalet ve Kalkınma Partili Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaza seslenen Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eş Sözcüsü Ferhat Güven, “ Hz. Mevlana nerede barış varsa ben oraydım diyor. Barış birlik beraberlik dayanışmadır. Dayanışma için birlik için bir arada olmak lazım. Bizim annelerimizin her güneşin doğuşuyla yüzlerini güneşe dönüp dualar ederler. Seyit Rıza da bu meydan da yüzünü bizlere döndü Evladı kerbelayık dedi. Şimdi bizde evlade kerbela olarak sesleniyoruz haykırıyoruz. Seyit Rıza ve Arkadaşlarının idam edildiği Buğday Meydanı’nın ismi hakikatler meydanı olmalıdır. Elazığ Belediye Başkanına buradan sesleniyoruz. Buğday Meydanı ismini değiştirilip hakikatler meydanı olmasını talep ediyoruz. 78 yıl önce yaşanan bu acının hala devam etmesini istemiyoruz. Seyit Rızanın kızı Leyla Ağlar ölmeden iki hafta önce Babamın mezarını görmek istiyorum ağıtlar yakmak istiyorum demişti şimdi de biz haykırıyoruz sen rahat uyu Leyla ana biz senin nasihatine sahip çıkacağız. Toprağa kefensiz düşenlerimiz için ağıtlar yakacağız. Pirimiz Seyit Rıza’nın mezarı başında Fatihamızı okuyup çılamızı yakacağız” dedi.

Sesimizi Munzur’dan Spil Dağına Ilgaz’a Yükseltiyoruz

Sesimizi Türkiye Halklarının ortak zeminini aynı payda da buluşturmak için yükseltiyoruz diyen Ferhat Güven  “Sesimizi Munzur’dan Spil Dağı’na, Ilgazlara yükseltiyoruz. Seyit Rıza Parkından Gezi Parkına, Hakikatler Meydanından Rabia Meydanına yükseltiyoruz. Katliamlar soykırımlar bitmeli ve hakikatlerle yüzleşilmelidir” diye konuştu.