Son derece dar olan yolun bir şeridine malzeme de dökülünce karayolunu kullanan sürücüler ciddi kaza riski ile karşı karşıya kaldıklarını söylüyor.
Olası bir kaza veya yangın durumunda ambulans ve itfaiye araçlarının dahi geçeceği alan bırakılmadığından yakınan sürücüler, yıllardır yılan hikayesine dönen yolun bir an önce sağlıklı şekilde yapılmasını beklediklerini ifade ediyor.
Yolun, Doğu ve Güneydoğu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa karayolu olduğu için yoğun şekilde kullanıldığını belirten sürücüler, zemini sağlam yapılmadığı için karayolunda her yıl yeniden çalışma yapılmasından şikayet ediyor.

Onur Polat adlı takipçimizin "KAZAYA DAVETİYE ÇIKARABİLECEK YOL YAPIM UYGULAMALARI" adlı yazısı

■ Hemen hemen her yıl Tunceli-Pülümür-Erzincan istikametinde yol asfaltlama çalışması yapılmaktadır.

■ Şu an itibariyle, Kırmızıköprü-Kangallı köyleri arasında bulunan 10 Km'lik anayolda, yol yapım çalışmaları yaklaşık iki haftadır devam etmektedir.

■ Bahsedilen anayol, tek gidiş ve tek geliş olmak üzere iki şeritli bir yol olmakla birlikte; yol, vadi boyunca uzandığı için yolun genişliği yeterli bir uzunlukta değildir. Devam eden yol çalışmaları sebebiyle, yolun tek şeridini kaplayacak şekilde serilmiş olan mıcır, zaten dar olan yolun daha da dar olmasına yol açmıştır.

■ Anayol istikametinde,  oldukça fazla sayıda uzun ve ağır türde olan tır, kamyon, römorklu traktör, biçerdöver vb. araçlar seyir halindedir.

Yol yapımı çalışmaları sebebiyle, tek şeritin kullanıldığı kısımlar başta olmak üzere, bu anayolda kaza riski vardır.

■ Yola dökülen mıcır; uygun bir planlama dahilinde, yolda kontrollü bir şekilde geçiş sağlanarak ve kısa bir süre içerisinde yola serilmelidir.

Aksi halde, istenmeyen durumlar ve kazalar ile karşılaşmak olasıdır.

■ Yakın bir zamanda, bahsedilen yolda zaten kazalar olduğu göz önünde bulundurularak, mutlaka gereken tüm tedbirler zamanında alınmalıdır.