İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan “Hayaller Kuruyoruz Kulübü” eğitim faaliyetlerini dernekleşerek devam ettiriyor.

Dernekleşme aşamasında olan oluşum, Pülümür İlçesi’nde bulunan Gazi Anadolu Lisesi’nde 2 bin civarında kitabın yer aldığı kütüphane oluşturdu.

Kütüphane kurulmasına ilişkin oluşum tarafından yapılan açıklamada, “Derneğin amacı, Türkiye’nin dört bir yanında kütüphanesi olmayan okullara kitap toplayıp bizzat okullara giderek çocukların vakit geçirmekten zevk alacağı yepyeni bir kütüphane kurmaktır. Yolculuğumuza Van'ın Oğulveren Köyü’nden başladık. Hatay, Muğla ve Antalya'yla devam ettik. Son kütüphanemizi Tunceli/Pülümür'de kurduk. Çalışmalarımız sonucunda 7 ay içerisinde 6 kütüphane, 13 binden fazla kitabı öğrencilerimizin kullanımına sunmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Pülümür'deki kütüphanemizin kurulumuna sonsuz destek veren Pülümür Belediye Başkanı Sayın Müslüm Tosun'a teşekkürü bir borç biliriz.

Hayal kurmak okumakla başlar, herkesin hayal kurabilmesi için biz sizlerin de desteğiyle kütüphaneler kurmaya bu-kulup-once-hayal-kuruyor-(4).jpgdevam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ise,  “Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin kurmuş oldukları “Hayaller kuruyoruz “ Derneği tarafından ilçemiz Gazi Anadolu Lisesi’nde gönüllük temelinde kurulan kütüphanenin çok değerli ve önemli olduğunu belirtmek isterim.

Öncelikle öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması, yine öğrencilerin ders çalışmak İçin kullanacakları bir mekan oluşturulması açısından, ayrıca okul öğrencileri üzerinde kolektif çalışmanın öneminin öne çıkması ve üniversite öğrencileri ile tanışmalarının öğrencilerimiz üzerindeki olumlu etkilerinin olduğunu düşünüyorum.

Gönüllük temelinde hiç bir beklenti içinde olmayıp değerli zamanlarını böylesine anlamlı bir iş yapmaya ayıran “Hayaller kuruyoruz “ Derneği çalışanlarına ilçemizde yapmış oldukları bu çalışmadan ötürü çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

bu-kulup-once-hayal-kuruyor-(5).jpg