@bir_umut_da_sen_ol https://www.instaview.site/instagram/bir_umut_da_sen_ol sayfası geçtiğimiz günlerde Nazımiye İlçesi’ndeki Sokak hayvanlarına yapılan mama yardımıyla gündeme gelmişti.

Peki, sayfa kim tarafından kuruldu, amacı ne? İşte cevabı:

Bir umut da sen ol @bir_umut_da_sen_ol sayfası Erdem Karataş ve Aysel Tosun tarafından Köy Okulları Çocuklar ve Sokak Hayvanlarına destek olmak amacıyla kurulmuş. İhtiyaç sahibi çocukların başta kışlık ihtiyaçları olmak üzere kitap, kırtasiye, oyuncak gibi ihtiyaçlarını temin ederek gönderiyor. Sokak hayvanları için de gönüllülerle mama desteği sağlayarak zorlu kış şartlarında hayvanların beslenmelerine destek veriyor. “Bir UMUT da sen ol” diyerek çıkılan bu yolda herkesi bu sevince; mutluluğa ortak etmeyi hedefliyor. Köy okullarındaki öğretmenlere ulaşarak onlardan aldığı ihtiyaç listelerini instagram’dan @bir_umut_da_sen_ol sayfası aracılıyla takipçilere duyurarak temin edip öğrencilere ulaşmasını sağlıyor.

Geride gülen yüzler bırakan projenin tüm Türkiye’ye yayılması ve daha çok çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Sayfa kurucularından Aysel Tosun, “Gönderdiğimiz her bot, her mont, her kitap, her oyuncak bir çocuğun gülümseme sebebi oluyor. Herkesi bu sevinci birlikte yaşamaya davet ediyoruz” diyor.

bir-umut-da-sen-ol-(1).jpgbir-umut-da-sen-ol-(3).jpg