Kaza, Tunceli-Elazığ karayolunun 45'inci kilometresinde Göktepe köyü mevkiinde öğlen saatlerinde meydana geldi. Tunceli istikametine seyir halinde olan ve Elazığ Havalimanından yolcu götürdüğü öğrenilen Kemal Yıldız idaresindeki 62 AAD 158 plakalı midibüs ile karşı istikametten gelen Sercan Kaya idaresindeki 25 AAG 937 cip kafa kafaya çarpıştı. 
Meydana gelen kazada cipte bulunan Aslı Dirlik Kaya olay yerinde hayatını kaybetti, eşi Sercan ile 2 yaşlarındaki oğlu Kıvanç Kaya ve midibüste bulunan 3 kişi ağır, 12 kişi ise hafif şekilde yaralandı. Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine il merkezi ve ilçelerden çok sayıda ambulansın yanı sıra UMKE, AFAD, Jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri kaza yerinde yapılan yaralılar Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 
Burada durumu ağır olan ve iki kez kalbi duran Kıvanç bebek, askeri helikopterle Elazığ'a sevk edildi.
Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen Kıvanç bebek kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 
Kazada ağır yaralanan baba Sercan Kaya da Tunceli Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
Tunceli Devlet Hastanesi’nde durumu ciddi olan 2 yaralının tedavisine devam edildiği öğrenilirken, kazayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.