Dersimspor, Galataray'la yapacağı kupa maçı biletlerinin tümünün Dersimspor yönetimince alınıp, satılacak olması tartışmaları beraberinde getirmiştir.

Geçen yıl ve bu yıl gittiğim Dersimspor'un rakip sahalardaki maçlara gelen taraftarların büyük çoğunluğunu liseli gençler, üniversiteli gençler ve ailece çocuklarıyla birlikte gelen taraftarlar oluşturmaktadır. Ayrıca Dersim'li olmayan çok sayıdaki taraftarlarda Dersimsporu desteklemek için maçlarımıza gelmişlerdir.

Dersimspor'un taraftar çoğunluğunu oluşturan bu gençler maça gelebilmek harçlıklarından fedakarlık ederek maça gelmektedirler.

Ayrıca Dersimspor taraftar grubunu oluşturan ailelerde çocuklarıyla maçlara gelmektedir. Bu durum karşısında maçlarda tezahürat yaptığımız " çocuklar ölmesin, maçlara gelsin "  ve ayrıca " inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz, güneşli günler." sözlerini yönetimin unutmamasını hatırlatmak isterim.

Böylesi fedakarlıklarla rakip sahalardaki maçlara gelen Dersimsporlu taraftarlar, maç biletlerinin yönetim tarafından Galatasaray kulübünden 20 TL'ye alınıp, 60 TL'ye satılacak duyumları üzerine büyük tepki göstermişlerdir.

Yönetimin bu tutumuna bakıldığında Güzel ve önemli maçları  " Galatasaray " gibi maçları ekonomik durumu iyi olan Dersimli zenginler, diğer maçları da Dersimli gariban gençler ve çocuklar izlesin anlamıd a çıkar.

Dersimspor yönetiminin bu tutumu taraftarlar arasında haklı olarak protestoya neden olmuştur.

Ayrıca Dersimspor kulübü biletleri 20 TL'den alıp, 60 TL'ye satması, halk deyimiyle karaborsa bilet satanlardan farkı kalmaz. Buna da bir tür karaborsa bilet satışı denir.

Bu durum Dersimspor taraftarını, Galatasaray taraftarlarına satılan 20 TL'lik bilete mahkum etmek demektir ki, buda Dersim taraftarını rencide etmek anlamı taşır.

Yönetimin taraftarlar arasında tartışmaya konu olan bilet satışını tekrar gözden geçirerek karar vermelidir.

Bir Galatasaray maçının 60 TL bilet fiyatıyla, Dersimspora bahar da, gelir de gelmez.

Dersimspor yönetiminin yapacağı Galatasaray gibi büyük bir kulüpten Bilet temin etmek değil, Galatasaray gibi büyük bir kulüpten taraftarları için 10 - 15 bin kontenjan yaratıp, Dersim'in sesini Türkiye'de ve Avrupa duyurmaktır.

REKLAM PARADAN DA ÖNEMLİDİR.

Kenan KANDİL