Pilot uygulamasına merkeze bağlı Burmageçit ve Yolkonak köylerinde başlanan Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) çalışmalarını Pülümür İlçesi’nde de başlatmak üzere ilçeye giden İl Müdürü Bildirici, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdüresi Gülistan Çakmak’ı ziyaret ederek vakıf çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Pülümür Kaymakamı Ömer Faruk Fidan’ı makamında ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ASDEP çalışmaları hakkında bilgi vererek destek istedi.

İl Müdürü Bildirici, “Aile ve Sosyal Destek Projesi çalışmalarını yaklaşık iki haftadır pilot bölge olarak merkeze bağlı köylerimizde başlattık. Bu hafta ASDEP çalışmalarımızı Bakanlığımızın hizmetlerine erişim noktasında en dezavantajlı durumda bulunan ilçemizde başlatmak istedik. Bu çalışmamızda ilçe merkezi ve köylerimizde ikamet eden tüm vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinleyeceğiz. İlçemizle ilgili risk haritamızı çıkaracağız. Dezavantajlı ailelerimizin sorunlarının çözümü noktasında alternatif hizmet modellerimizi belirleyip paydaş kurumlarımızla paylaşacağız. Talep odaklı hizmet anlayışı yerine arz odaklı hizmet anlayışını benimseyip devletimizin sunmuş olduğu imkânları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Kaymakam Ömer Faruk Fidan ise; “Bakanlığımızın ASDEP hizmet modelini önemsiyoruz. Bu çalışmaların sonucunda dezavantajlı ailelerimizin yaşadıkları sorunlar tespit edilmiş olacak. Engelli bireylerimiz, öksüz ve yetim çocuklarımız, şehit ve gazi ailelerimizin sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında kaymakamlık olarak her türlü desteği vereceğiz. Bu çalışmanın sonucunda ilçemizin risk haritası çıkmış olacak bizler de ona göre hizmet modellerimizi belirleyeceğiz. Bu çalışmada ihtiyaç duyulacak araç ve personel konusunda gerekli desteği sunacağız” diye konuştu.