Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan sendika, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun göreve başlamasının ardından zabıta müdürü olarak görev yapan üyelerinin görev yerini değiştirdiğini; uygulamaya karşı Erzincan İdare Mahkemesi’nde dava açıldığı belirtildi.

Belediyenin olaya ilişkin savunmasında yapılan işlemin kamu yararı gözetilerek yapıldığının belirtildiği açıklamada, mahkemeni, yürütmeyi durdurarak üyeyi göreve iade ettiği ifade edildi.

Başkan Maçoğlu’nun Koronavirüs kapsamında belediyenin yaptığı çalışmaların haber yapılmadığını; sansürlendiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Bir yandan bu konuda dert yanarken diğer taraftan Valilik ve Belediye oluru ile Koronavirüs tedbirleri kapsamında Tunceli Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubunda görevlendirilen üyemizin, Vefa Sosyal Destek Grubunda çalıştığı için savunması isteniyor. Madem personelinizin Vefa Sosyal Destek Grubunda çalışmasını istemiyordunuz neden o zaman Tunceli Belediyesi olarak aynı kişiye 13.04.2020 tarih ve 3007 sayılı görevlendirme oluru alarak Vefa Sosyal Destek Grubunda görevlendirdiniz. Madem görevlendirdiniz niye savunma istiyorsunuz!!!

Aynı personelinizin bir hafta arayla alakasız bir gerekçe ile başka bir konudan dolayı neden tekrar savunmasını istediniz? Psikolojik bir yıldırma programı mı uyulamaya çalışıyorsunuz? Ayrıca olay ile ilgili tutulan tutanakta tarih olmaması acaba tutanak farklı bir zamanda mı tutuldu sorusunu aklımıza getiriyor” ifadeleri kullanıldı.