Hozat, Mazgirt, Ovacık, Nazımiye, Pülümür, Çemişgezek belediyeleri ile imzalanan kardeşlik protokolünün ardından Çiğli Belediyesi tarafından kardeşliği pekiştirmek için gönderilen 2 kamyon, 1 pikap, 1 otomobil, 25 adet bank ve 25 adet çöp kutusu teslim edildi.

Belediyelerin öz gelir kaynaklarının kısıtlı olduğunu belirten Mazgirt Belediye başkanı Tekin Türkel, “Şahsım ve Mazgirt halkı olarak Çiğli Belediye başkanı Hasan Arslan ve belediyenin tüm emekçilerine teşekkür ediyorum. Kardeş belediye olduğumuzu unutmadıkları için çok mutlu olduk” dedi.

Bu tür katkı ve yardımları diğer belediyelerden de beklediklerini dile getiren Hozat Belediye başkanı Celalettin Polat, “Kardeş belediye projesinin kağıt üzerinde değil, uygulamaya geçmesi bizleri çok mutlu etti. Çiğli Belediye başkanı Hasan Arslan’a, belediyenin tüm personeline ve Çiğli halkına belediyemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Zaman zaman bizi desteklemeleri bizi güçlendiriyor. Biz küçük belediyeler maddi imkansızlıklardan dolayı sıkıntılar yaşamaktayız. Bu sıkıntıları kardeş belediyeler vasıtasıyla çözüyoruz” şeklinde konuştu.

Çiğli Belediye’si tarafından gönderilen araç ve gereçler, köy hizmetleri makine park alanında teslim alındı.