Munzur Üniversitesi Çemişgezek Meslek Yüksekokulu hizmet binasının deprem analiz raporlarının olumsuz çıkması neticesinde okulun merkeze taşınması yönünde alınan senato kararı iptal edildi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın Vali Tuncay Sonel ile yaptığı istişare sonucu çözüm olarak Çemişgezek Belediyesine hizmet binası olarak tahsis edilen ve önceki yıllarda KYK Yurdu olarak kullanılan binanın yüksekokula verilmesine karar verildi.

Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez’in de yaptığı görüşmelerde 200 kapasiteli eğitim, 80 kapasiteli konaklama ve tüm idari kadrosunun görev yapabileceği Çemişgezek Belediyesi’nin yeni hizmet binası Çemişgezek Meslek Yüksekokulu’na verildi.

Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, “Yüksek Okulumuzun ilk kurulmasında emeği geçen Ak Parti İstanbul Milletvekili değerli hemşehrimiz Sayın Mustafa Ataş'a, Tunceli Valisi Sayın Tuncay Sonel'e, Çemişgezek Kaymakamı Sayın Harun Kazez'e yüksek duyarlılık ve sahiplenme örneği gösteren Çemişgezek halkına çok teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız” dedi.

Yıldız, Milletvekili Ataş’tan ilçede içinde fakültesi bulunan yüksekokul kampüsünün yapılması yolunda da müjdeli haber beklediklerini de sözlerine ekledi.