Açıklamada, kura çekiminin 14 Temmuz günü saat 10:00’da Belediye Konferans Salonu’nda yapılaak kura çekiminin twitter üzerinden canlı olarak yayınlanacağı belirtildi.

Belediyeye bağlı TUMSAŞ Şirketi bünyesinde destek personeli olarak belirsiz süreli çalıştırılmak üzere 25 işçi ( 4 Şoför, 2 Sıhhi Tesisatçı, 2 Operatör, 13 Temizlik, 4 Park ve Bahçeler İşçisi ) alınacağı daha önce kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Başkan Maçoğlu’na COVİD-19 teşhisi konmasının ardından ertelenen kura çekimine ilişkin belediye tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, “ 8-15 Haziran 2020 tarihleri arasında belediyemiz bünyesinde çalıştırılmak üzere iş başvuruları alınmış fakat Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu'na Covid-19 teşhisi konması sonrasında içerisinde işçi alımları ile ilgili çalışma yürüten komisyon üyelerimizin de yer aldığı bir kısım belediye personelinin karantinaya alınması ile beraber kura çekimi ertelenmişti.

Belediye personelimizin karantina sürecini tamamlamasıyla beraber kura çekim tarihi belirlendi.

Pandemi sürecinden kaynaklı tedbirler kapsamında işçi alımına dair yapılacak kura çekimine katılım sınırlandırılarak yapılacaktır. Mahalle muhtarları, Halk meclislerimizde yer alan mahalle temsilcileri, siyasi parti, kurum temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, STK’ların yer alacağı kura çekimi Belediye konferans salonumuzda 14.07.2020 tarihinde saat 10’da yapılacaktır.  Yapılacak olan kura çekimi https://twitter.com/home hesabımız üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca kişisel bilgilerin gizli tutulması ilkesi kapsamında iş başvurusunda bulunan adaylar içerisinde, ön elemeden geçemeyenlere neden elendikleri bilgisinin aranarak iletileceği de kaydedildi.