Dersim Belediyesi Kadın Meclisi, “Doğal Bostan” projesinin olumlu sonuçlarının ardından işletilmeyen toprakları sahiplerinden rızalık alarak, ekolojik üretimi yapmak ve tohum bankacılığını yaygınlaştırma adına Dersim merkeze bağlı Çiçekli ve Keykan köyünde buldukları yüz dönümlük arazide buğday ve arpa ekimi için çalışmalarını hızlandırdı.

Dersim Belediyesi Kadın Meclisi,  köylüler tarafından rızalık felsefesiyle alınan tarlalar traktörlerle sürüldü. Ardından tohumlar traktör yardımıyla toprağa serpildi. Kış ayların gelmeden ekim işinin yapılması gerektiğini söyleyen kadın meclisi, amaçlarının kentte işletilmeyen toprakları işlemek, üretmek ve halkı toprakla bütünleştirmek olduğunu söyledi. 

Tarla ekim çalışmalarını ziyaret eden Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun ve Kadın Politikalar Müdürü Ayten Kordu, ekim işini yerinde inceleyerek buğday serim işine destekte bulundu.

Tarlada konuşan Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, kadın meclisi olarak hayata geçirdikleri bostan projesinden olumlu sonuçlar elde ettiklerini belirterek,  “Doğal üretime ilişkin başta kadınlar olmak üzere insanların duyarlılığını ve ilgileri gördükten sonra doğal ürün elde etmek için arpa ve buğday ekimi için karar aldık. Halkımızın rızalığı alınarak 100 dönümlük tarlaya buğday ve arpa ekimine başladık. Burada temel amacımız,  hem işletilmeyen toprakları işlemek ve teşvik etmek hem de Dersim’e özgü doğal tohum oluşturmak ve doğal unu elde etmek” dedi.

Kadın meclisi olarak üretime dönük tartışmaların devam ettiğini ifade eden Altun,  hem bostan hem de tarla projelerinin kooperatife evirmeyi hedeflediklerini söyledi.