Mazgirt’e bağlı Peri (Akpazar) Belediyesi’ne kayyım atandı. Kayyımları protesto etmek için belediye binası önünde bir araya gelen HDP Milletvekili Dilşat Canbaz, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, yerine kayyım atanan Akpazar Belediye Başkanı Orhan Çelebi ve HDP İl Başkanı Hıdır Çiçek konuşma yaparak kayyım atamalarına tepki gösterdi.

Yerine kayyım atanan Peri Belediye Eş Başkanı Orhan Çelebi  “Buraları terk etmeyeceğiz, halkın iradesine sahip çıkacağız. Hiçbir mahkeme kararı olmadan halkın iradesinin gasp edildiğini belirterek, yarım kalan işleri halkla birlikte çözeceğiz” dedi.

Kayyım politikalarının 2016’dan bu yana devam ettiğini, kararın siyasi olduğunu belirten Maçoğlu, “Sayın Başkana bildirilmiş bir mahkeme kararı yok. Türkiye’de bugün yüz binlerce insan hakkında soruşturma ve kovuşturma var. Bundan dolayı insanların görevlerine el koyma hakkı kimsede değil. Bu hukuksuzluk halkın iradesine el koymadır. Biz halkın iradesine sahip çıkacağız. Diyarbakır, Mardin ve Van’da sahip çıktığımız gibi. Bu böyle sürmeyecek. Bu halk kendi belediye başkanına sahip çıkacak ve yanında duracaktır. Bu anlamıyla arkadaşımızın göreve iade edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

kayyima-tepki-gosterdiler-(1).jpgkayyima-tepki-gosterdiler-(3).jpg