Tunceli Barosu’nda Munzur Vadisi Milli Parkı’nda yapımı düşünülen baraj ve HES’lerle ilgili Danıştay tarafından alınan karara ilişkin yapılan açıklamaya katılan Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, belediye olarak hazırladıkları proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA)’ya sunulan “Hozat Belediyesi Kendi Enerjisini Üretiyor” projesi hakkında konuşan Başkan Polat,  “Bir buçuk ay sonra bitecek olan proje kapsamında kurulan güneş panelleri sayesinde kendi enerjimizi üretmeye başlayacağız. Bu aslında baraj ve HES’ler yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılabileceğinin de somut örneği olacak” dedi.

Projenin bitimiyle enerji ihtiyaçlarının yüzde 80 oranında karşılanacağını dile getiren Polat, “Bölgemiz yenilenebilir enerji kaynakları açısından son derece uygun. Devlet ve hükümet yetkililerinin bu konuda proje üretmesi lazım. Bölgedeki diğer belediye ve kurumların da bu konuya eğilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, bir sonraki aşamada tüm Hozat İlçesi’nin enerjisini karşılayacak projeyi hayata geçirmek gibi bir düşüncelerinin olduğunu da sözlerine ekledi.