Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik’in girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarafından ilimizdeki ihtiyaç sahibi bin 200 öğrenciye bot ve mont dağıtımı gerçekleştirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ’da depremden etkilenen Kadın ve çocukların kaldığı konteyner kentte 200 Kadın hijyen kolisi, 800 Kadın giyim ve çocuk bot mont göndererek dayanışmada bulundu. 
İBB tarafından ayrıca Hozat, Nazimiye ve Mazgirt’te bütün okullara bot ve mont dağıtımı gerçekleştirildi.
Heyette Beylikdüzü Belediyesi Başkan vekili Müslüm Akülker, İBB meclis üyesi Ülkü Hatice Özer, IBB meclis üyesi Engeli komisyonu başkanı Yılmaz Demirel, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Cihan Yeşildağ yer aldı. 
CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan bu çalışmada emeği olan başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere Daire Başkanı Sayın Yavuz Saltık’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Tunceli’ye özel önem verdiğini söyleyen Çelik, “Sayın başkan her sorunumuzda gerek bizlerin gerekse de Tunceli halkının yanında olmaya gayret ediyor. Bizler de kendisini Mayıs ayı başında ilimizde ağırlamak istiyoruz. Sayın başkandan bu sözü de almış olduk” diye konuştu.
Bot ve mont yardımının yanı sıra sokak hayvanları için mama da getiren heyet, CHP il ve ilçe örgütü, kaymakamlıklar, milli eğitim müdürlükleri ve sivil toplum örgütü ziyaretlerinin ardından ilimizden ayrıldı.