Tunceli Barosu yönetim kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Ordu Barolarına kayıtlı 20 Avukat hakkında yürütülen soruşturma neticesinde 12 Eylül 2017 ve devamı tarihlerde yapılan gözaltılar ile 17 Avukat tutuklanmıştır.

Bir yıl sonra Avukatlar ilk duruşmalarına çıkmışlardır mahkeme heyeti tarafında 17 avukat tahliye edilmiştir. Savcılık itirazı ile 8 saat sonra 12 Avukat hakkında yakalama kararı çıkarılmış 6 avukat ise tutuklanmıştır. Mahkeme hayati kararını hafta sonu vermiştir. Tahliye kararı veren Başkan ve üyeleri çok kısa sonra görevden alınmıştır. 2.duruşma sanık ve avukatları duruşmadan çıkarılmış bir dizi hukuksuzlukla karşı karşıya kalmıştır.

 Aralarında CHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı  bulunduğu 5 meslektaşımızın Hukuksuzluğa dikkat çekmek için başlattıkları açlık grevi bir ayını geride bıraktı.Açlık grevlerinin yaşam hakkına vermiş olduğumuz önem gereği  Tunceli barosu ve bölge baroları olarak daha önceden de   belirttiğimiz üzere insan yaşamının açlığı ve ölüme yatırılmasını doğru  bulmamakta her koşulda yaşam hakkını savunmaktayız.

Türkiye, cezaevleri ve açlık grevleri konusunda maalesef acı deneyimleri olan bir ülkedir. Yakın tarihlerde gerçekleşen açlık grevleri nedeniyle çok sayıda mahpus, yaşamını yitirmiş ve sakat kalmıştır.  Bu acı deneyimler toplumsal hafızamızın bir kenarında durmaya devam etmektedir.

Başta Hukuk örgütlerini ilgili diğer STO ve DKÖ kurumları ulusal ve uluslararası mevzuatın gereğini olarak Avukat olan ve her türlü hukuksuzluğa karşı haklı talepleri olan savunma hakkının engellenmemesi yargı baskı aracına dönüştürülmemesi Yargı bağımsızlığı gibi bütün hukuk kurallarının çiğnenmemesi ulusal ve uluslararası mevzuatın gereği olarak duyarlılıkla yerine getirmeye ve meslektaşlarımızın taleplerine çözüm bulmaya davet ediyoruz."