Ziyaretine İl Jandarma Komutanlığı’nda 2. JÖH Taburunda, jandarma ve Polis Özel Harekat timleriyle kahvaltı yaparak başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra Tunceli Valiliği’ne geçerek Vali Tuncay Sonel’den brifing aldı.

Millet Bahçesi’ni gezen İçişleri Bakanı Soylu, sporcularla bir araya geldi. Sporculara çeşitli hediyeler veren Bakan Soylu, bir öğrenciyle kafa topu oynadı. Ardından Millet Kıraathanesi'ne geçen Soylu, burada çay içip türkü dinledi. Bakan Soylu, son olarak 15 Temmuz Şehitler Parkı'nı gezdi.

Ak Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yaklaşan yerel seçimlere değinen Soylu, “Bu yeni sistemde Türkiye artık eskisi gibi hükümetlerin yıkılıp bozulacağı, bir takım operasyonlarla alt üst edilebileceği bir anlayış yoktur. Bu sistemde Cumhurbaşkanı seçildi mi 5 yıl görevde. Artık koalisyonlar, meclisteki sayılar bir önem taşımamaktadır” dedi.

Parti ziyaretinin ardından organize sanayi bölgesinde bulunan tekstil fabrikasını gezen Bakan Soylu, yetkililerden bilgi aldı, çalışanlarla sohbet etti.

Esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mameki Köprüsü kıyı düzenlemesini de gezerek Vali Tuncay Sonel’den bilgi aldı.

Grand Şaroğlu Hotel’de kanaat önderleriyle düzenlenen yemekli toplantıya katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra ilimizden ayrıldı.

Bakan Soylu'ya ziyaretlerinde Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş ile diğer protokol üyeleri eşlik etti.