Türkiye'de koronavirüsle mücadelede 1 Haziran itibarıyla hayata geçen kontrollü normalleşme süreciyle birlikte ilimizde de vaka sayısındaki artış devam ediyor.

İlimizde resmi makamlar tarafından koronavirüs tanısı konulan hasta sayısı kamuoyuna açıklanmazken, edindiğimiz bilgiye göre il ve ilçelerde vaka sayısındaki artış gün geçtikçe devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı ve valilikler tarafından bazı şehirlerde belirli periyotlarla vaka sayılarına ilişkin bilgiler veriliyor. Ancak ilimizde yaklaşık son 3 aydır vaka sayısına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmaması vatandaşlarda da rehavetin oluşmasına neden oluyor.

EN YÜKSEK VAKANIN OLDUĞU 5 İL ARASINDA OLAN DİYARBAKIR’DAN İLİMİZE HERGÜN YÜZLERCE İNSAN GELİYOR!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın 11 Ağustos’ta yaptığı açıklamasında  “Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA yüzde 32 AZALMA var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa” demişti.

Vaka sayısının yüksek olduğu Diyarbakır ve çevre illerinden ilimize sürekli tur organizasyonları düzenlenmesi de vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açıyor.

.