Nazimiye İlçesinde yapılan Pembelik Baraj gölü nedeniyle oluşan yarımadadaki evlerini terk etmeyerek yaklaşık 3 yıldır direnen Adile ve Ayhan Arduç çifti nihayet köprülerine ulaştı.

Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen evlerini terk etmeyen, uğrunda açlık grevleri dahi yaptıkları köprüye kavuşan Aduç çifti, mutluluklarını sosyal medyadan şöyle paylaştı:

“Mutluyuz, Gururluyuz... Üç yıl dile kolay koskoca üç yılın ardından, istenilen ve de "söz verildiği gibi bir köprü" olmasa da küçük araçların geçebileceği şekilde köprümüz yapıldı. Ayrıca 25 yıldır bağlantının koptuğu Çamurek köyüne bağlantı kuruldu. Bunun için çok mücadele ettik terk etmedik direndik, mahsur kaldık, bütün insani yaşamsal haklarımızdan mahrum bırakıldık yılmadık bedenlerimizi siper ettik köyümüze, ata topraklarımıza. Direndik. Haklıydık insani hakkımıza kavuştuk

Baraj Gölünde Mahsur Kalan Ailenin Köprü Zaferi Dallıbahçe Köyü Ilısu Mezrası'nda yaşayan ve Pembelik Baraj gölü içerisinde oluşan yarımadada kalan Ayhan ve Adile Arduç çiftinin, köprü yapılması için başlattığı direniş 3 yıl sonra mutlu sona ulaştı. Tunceli Valiliği ile Darenhes Üretim A.Ş tarafından yapılacağı duyurulan köprü nihayet tamamlandı.

Asma köprü şeklinde tasarlanan köprü ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte.

Valilik söz vermişti

Ayhan ve Adile Arduç çifti köprüleri için açlık grevi başlattığında Tunceli Valiliği tarafından şu açıklama yapılmıştı:

“Son zamanlarda Ayhan Arduç adlı vatandaşımızın Pembelik barajı yapımı nedeniyle oluşan mağduriyeti ile ilgili olarak basın yayın organlarında çıkan açlık grevine devam ettiği haberlerine istinaden Valiliğimiz tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Valiliğimiz ve ilgili firma nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde, söz konusu köprünün Tunceli Valiliği ile Darenhes Üretim A.Ş tarafından ortaklaşa yapılması konusunda mutabakata varılmış olup, köprü ile ilgili proje çalışması başlatılmıştır.”