Edinilen bilgiye göre Elazığ’ın Palu İlçesi’nde öğretmenlik yapan 31 yaşında Yozgat doğumlu Müzeyyen Yılmaz ile öğretmen arkadaşı 34 yaşında Çorum doğumlu İlker Uysal, Dersim Ovacık İlçesi’ne gitmek üzere akşam saatlerinde yola çıktı.

Öğretmenler, Dersim-Ovacık karayolunun 26. Kilometresine geldiğinde Sürücü İlker Uysal’ın bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu içinde bulundukları araç Munzur Nehri’ne uçtu. Kazayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ve 112 ekipleri sevk edildi.

Karanlık ve azgın nehir suları nedeniyle dün herhangi bir çalışma yürütülemezken arama çalışmaları bu sabah erken saatlerde başlatıldı.

Arama çalışmalarına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı arama kurtarma ekipleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne ait iş makineleri ile Dersim Belediyesi’ne bağlı ekipler katıldı.

Munzur Nehri’nin azgın sularına gömülen otomobilin yerini tespit eden AFAD ekipleri uzun süren uğraşlar sonucunda iş makinelerinin de yardımıyla aracı halatlarla bağlamayı başardı. İş makineleri tarafından araç sudan çıkarılırken araç içinde sıkışan iki öğretmenin cansız bedenine de ulaşıldı.

Öğretmenlerin naaşları olay yerinde bulunan ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

kaza_ic-012.jpg