Ovacık karayolunda nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listede yer alan vaşak, bir aracın çarpması sonucu telef oldu. Avukat Barış Yıldırım, duruma sebebiyet verenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “ Dün gece Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde aracın çarpması sonucu bir vaşak öldü. Munzur Vadisi’nde vaşak basta olmak üzere diğer yaban hayatı koruma altında. Bern Sözleşmesi ve diğer ulusal mevzuata göre koruma altında olmasına rağmen yeterli koruma önlemlerinin olduğunu söylemek mümkün değil. Milli park sınırlarında araçlar her noktaya gidebiliyor ve ciddi bir risk meydana geliyor. Milli parkta bu kadar araç ve insan yoğunluğunun canlılara zarar vereceğini her defasında dile getirmiştik. Bir an önce Munzur Vadisi Milli Parkı için araçlara sınırlandırma getirilmesi gerekiyor.  Biz bu duruma sebebiyet verenler ve tedbir almayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

60814487_1072540462939300_3079129743186984960_n.jpg

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerinin konuya ilişkin tetkik ve tespit çalışmalarına başladığı bildirildi.