SERHAT OZAN YILDIRIM

Ovacık ilçesinde, küçükbaş hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Umutcan Yarar, ilçede 6 ay boyunca etkili olan zorlu kış şartlarını, hayvanlarıyla kurdukları sevgi bağıyla atlatıyor. Geçen yıl köyde baktığı keçilerden biri doğum yaptıktan 5 gün sonra ölünce, oğlakları kent merkezindeki evine getirerek biberonla besleyen Yarar, bebek gibi baktığı oğlaklara sabah akşam yanından ayırmıyordu. Yarar'ın annelik yaptığı ve isimler verdiği oğlaklar büyünce sürünün içerisine katıldı. Yarar, sürünün içerisinde hangi keçiye isimle hitap ediyorsa o keçi yanına geliyor ve elleriyle besliyor.

'TÜM SEVGİ VE ŞEFKATİ ONDA HİSSETTİM'

7 yaşından beri hayvancılıkla uğraştığını söyleyen Yarar, "Ovacık'ta hayvancılık yapmak çok zor. Ahırımız uzak yerde. Kış şartlarında ahıra gidip gelmekte zorluk çekiyoruz. Burada yaklaşık 6 ay kar var. Hayvanlarla sürekli ilgilenmemiz gerekiyor.  Hayvancılığı daha çok annesi öldükten sonra oğlakları biberonla besleyerek sevmeye başladım. Tüm sevgi ve şefkati onda hissettim. 15 gün evde yanımda kaldıktan sonra hayvanların içine geri getirdim. Annesi öldükten sonra eve götürdüm biberonla besledim. Hastalandı bir süre sonra iyileşti. Sonra ahıra getirdim. Hayvanların yanında yabancılık hissetmeye başladı. Büyüdükçe bana daha çok alışmaya başladı. Bende daha çok ilgi göstermeye başladım. Hayvanlara daha fazla bağlandım. İsimler verdim ellerimle besledim. Onlar elime alışınca diğer hayvanlarda ona özenerek elime gelmeye başladı. Hepsine isimler taktım. Davarı otarınca seslendiğim zaman direk yanıma geliyorlar. Bu durum benim içinde çok rahat oluyor yanına gitmiyorum onlar geliyor. İsimleri aşkın, Heze, Gurgez, Sümbül, Kute'dir" dedi.

ONLARDAN KOPAMIYOR

Keçilerle sürekli vakit geçirdiği için onları satamayacağını anlata Yarar, "Parasal olarak bakmıyorum bu duruma. Sadece sevgi içerikli. Çünkü bu hayvanları çok seviyorum. Ben sevgimi onlara verdikten sonra sürekli yanıma geliyorlar ve onlarında sevgisini ben hissediyorum. Artık hayata tutunmak için bir neden oluyorlar. Sürekli çok güzel bir vakit geçiriyorum. Hayvanlar belli bir yaşa geldikten sonra kesilmesi gerekiyor. Ama ben bunlara kıyamam onun için ne satacağım nede kesime vereceğim. Hep yanımda kalacaklar" diye konuştu.