16 Kasım 2016’da tutuklanan Nurhayat Altun hakkında açılan davanın 5’inci duruşması Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada avukatlar hazır bulunurken, Altun, Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

 Duruşmada, dosyada bulunan tanığın dinlenilmesi istenirken, SEGBİS’ten doğan teknik sorunlardan kaynaklı tanığın ifadesi alınamadı.

 Altun ise SEGBİS yoluyla tek cümle ile savunma yaparak, hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunduğunu ifade ederek, tahliyesini istedi.

 Altun’un savunmasını yapan avukatlar, müvekkilinin üzerine atılan suçlamaların güçlü olmadığını dile getirerek, müvekkilinin katıldığı basın açıklamalarından dolayı tutuklu olduğunu ve bunun da hukuksuz olduğunu söyleyerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

 Verilen aranın ardından, Altun ile avukatların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, gelecek duruşmada tanığın dinlenmesine karar verdi. Altun’un duruşması 20 Haziran’a ertelendi.

Altun hakkında, 2012 ile 2016 yılları arasında kentte düzenlenen 22 basın açıklaması, yürüyüş, cenaze töreni, mezarlık ziyareti, telefon dinlemeleri, DTK’de yürüttüğü faaliyetler ile partisi DBP’nin gönderdiği genelgeler gerekçe gösterilerek 22 yıla kadar hapis isteniyor.

Kaynak: Pirha