Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan CHP Eski Milletvekili Hüseyin Aygün, “Bu sabah 07.30'da yola çıktım, istikamet memleket. Öğleden sonra Pülümür Bardakçı tarafından memlekete ilerliyordum ki, solda bir grup asker eşliğinde resmi kıyafetli bir zevatın toplanmış olduğunu gördüm. Bir mahkeme keşif için gelmiştir, diye düşündüm ki. Telefonum çaldı. Karşıda memleketimin bir gazetecisi: "AKP İlçe başkanı 15 elektrik direği ve ormandan kestiği odunları satmaya götürürken, köylülerce ihbar edilmiş ve yakalanmış, savcı olay yerine gitmiş, ama olayın üstü örtülecek diye korkuyoruz, bir şey yapamaz mısınız?"

Memleket o halde ki, işlenmiş bir suçu açıklamak "cesaret" işi. Ben Ankara'da yaşıyorum bir kaç senedir, gazeteci arkadaş benden bir açıklama istiyor. Herkes korku içinde. Memleket adına korkunç bir tablo değil mi? Hem Dersim adına, hem koca Türkiye.” İfadelerini kullandı.

Konuya ilişkin bir paylaşım da CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik’ten geldi. Çelik sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı: “AKP Pülümür ilçe başkanı Çağnur Kılıçoğlu,  Dereboyu köyü mezrasında Tedaş’a ait elektrik direklerini kestiği ve ormanda kestiği odunları taşırken köylülerin ihbarı sonucu suçüstü yakalandı. Köylüler, olayın örtbas edileceği endişesi taşıdıklarını ifade ettiler. Olayı Sayın Valimize aktardım. Takipçisi olacağız.”

İzinsiz olarak kesildiği iddia edilen telefon direkleri, kamyonla merkezde bulunan FEDAŞ’a ait depoya getirilirken İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu ise iddiaların asılsız olduğunu iddia etti.

Kılıçoğlu, “Bazı sosyal medya hesapları üzerinden ilçe teşkilatımızı ve ilçe başkanlığımızı hedef alan açıklamalar yapılmıştır. Bilinmelidir ki Ak Parti ilçe başkanlığı ve ilçe başkanı olarak hiçbir gayri yasal işler içinde olmadık olmayacağız.

Partimizi hedef alan bu tür çirkin ve asılsız ithamlar bizi zayıflatmak yerine daha da güçlü kılacaktır. Son zamanlarda kendilerine itham edilen suçlamalara sessiz kalan bazı kimseler ve teşkilatlar karşı suçlamalarla kendilerini unutturmaya ve toplum baskısını kaldırmaya yönelik iftiralar atmakta tereddüt etmemektedirler.

Kişiler tarafından sosyal medyada paylaşılan ve sözü edilen konularla ilgimiz alakamız olmayıp, iftira ve karalama kampanyaları bizleri daha da güçlü hale getirecektir. İlgilileri hakkında tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ifade ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.