Açıklamada konuşan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Cengiz Fidan, son zamanlarda ESP, SGDF, HDP ve Devrimci Güçlere yönelik saldırıların arttığını belirterek, “Son süreçlerde Dersim’de parti kitlemize, üyelerimize ve gençlik örgütü SGDF’ye yönelik çeşitli sosyal medya araçlarından ve yüz yüze parti üyelerimizin de isimleri verilerek “bilgilendirme ve önleme” adı altında emniyete çağırma ve sivil araçlarda yüz yüze görüşmeler teklif ediliyor aksi taktirde tehdit ediliyor” iddiasında bulundu.

Fidan, üyelerine yönelik herhangi bir olumsuzluktan emniyet güçlerinin sorumlu olduğunu söylerken, Baro Başkanı Avukat Kenan Çetin de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kendilerine bu tarz durumlarla ilgili birçok başvuru yapıldığını söyleyen Çetin, “insanlara bu tarz dayatmalara Özelikle Dersim Barosu olarak siyasi partilerin tabanlarında, kadın örgütlerinde, yaz aylarında sürü sahiplerinde yöneltilen bu tarz durumlarla alakalı başvurular olmuştur.  Şimdi bu başvuruların özellikle belki korkudan yazılı bir hal alması önemlidir. Biz buradan bu tür şikayetleri olan herkesin çok rahat bir şekilde baroya gelerek başvuru yapması gerektiğini söylüyoruz. Telefon ve diğer iletişim araçlarımızla bizimle bağlantıda kurabilirler. Buradan özellikle gençlerimize kadınlarımıza ve herkese açıklıkla söylüyoruz. CMYK’da, Anayasada bunun yeri yoktur. Kolluk bir kişiyle ancak savcının talimatıyla ifade alınması sırasında bir bilgi alır. İfadesini alırken bile sindirme ve işkenceye dayalı hiçbir yönlendirici hareketi olamaz. Biz ilimizde şunu çok rahatlıkla görebiliyoruz; burada ifade alınma dışında mülakat adı altında bu tür gayrimeşru durumlara karşı savcılık harekete geçmelidir. Bu tür durumlarda mağdurlar kesinlikle savcılığa başvuruda bulunsunlar” diye konuştu.