Yıldırım’ın kolon kanseri tedavisinin yanı sıra COVİD-19 testinin de pozitif çıktığını belirten ailesi ve İHD Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, başta Deniz Yıldırım olmak üzere tüm hasta tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.

Eşinin 5 yıla yakın bir süredir cezası onanmadan cezaevinde tutulduğunu söyleyen Birsen Yıldırım, “Eşim beş yıla yakındır cezası onaylanmadan cezaevinde. Bundan 4 ay önce kolon kanserine yakalandı ağır bir tedavi süreci geçirdi. Tedavisi hala devam ediyor. Bu kötü süreç içerisinde bir de Korona’ya yakalandı. Eşim şu anda hastanede ölümle burun buruna. Daha önce gerekli yerlere başvuru yapmıştık ancak hep red cevabı aldık. Buradan Adalet Bakanlığı ve tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Eşim şahsında içerideki tüm hasta tutuklukların serbest bırakılmasını istiyoruz. Cezaevlerinden bir tabutun daha çıkmasını istemiyoruz” dedi.

ozan4216.jpg

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Başkanı Gürbüz Solmaz da Deniz Yıldırım’ın hasta tutuklular listesinde bulunduğunu belirterek, “Biliyorsunuz tüm dünyada etkisini sürdüren pandemi sürecinde yüzbinlerce insan yaşamını yitirdi. Türkiye’de görülmeye başlandığı günden bu güne tedbirler alındı fakat cezaevlerinde bu tedbirlerin nasıl alındığı pek bilinmiyor. Covid-19 sürecinin başlamasıyla cezaevlerinde binlerce insan tahliye edildi. Bu tahliyeler cinayet, gasp ve uyuşturucu satan adlilere yönelikti fakat siyasiler bunun dışında kaldı. Bugün Deniz Yıldırım, kolon kanseri tedavisi görüyor. Şu anda Covid 19 şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yapılan testin pozitif çıktığını biliyoruz. Biz Deniz Yıldırım şahsında tüm hasta tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Kendim de bir sağlıkçıyım kemoterapi gören bir kanser hastasının vücut direnci yoktur. Deniz Yıldırım’ın derhal serbest bırakılarak evinde tedavi olmasını istiyoruz. Cezaevlerinde bir tabutun daha çıkmasını istemiyoruz” diye konuştu.

whatsapp-image-2020-06-25-at-12.00.02.jpegozan4213.jpg