Kılıçdaroğlu’nun Adalet yürüyüşü sırasında Karavanda kızı Zeynep ile birlikte yemek yerken çekilen ve günlerce tartışılan atletli fotoğrafının yer aldığı “Adaleti Yolda Arayanlar” kitabı Tuncel Kültür kitapevinde satışa sunulmaya başlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarihe not düşen “Adalet Yürüyüşü”nün öyküsü fotoğraf albümünde bir araya geldi. Hürriyet foto muhabiri Selahattin Sönmez’in 25 gün boyunca adım adım izlediği yürüyüşte objektifine takılan ve gazetelere yansımayan çok özel fotoğrafların ve yürüyüşe katılarak destek veren isimlerin kaleminden çıkan yazılar, Kılıçdaroğlu’nun önsözüyle “Adaleti Yolda Arayanlar” kitabıyla okuyucuyla buluştu ve günlerce medyada ve televizyon kanallarında tartışıldı.

BİNLERCE ÖZEL KARE

25 gün boyunca yürüyüşü takip eden ve her saniyeyi fotoğraflamanın yanı sıra özel karelerede imzasını atan Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Selahattin Sönmez’in “Adaleti Yolda Arayanlar” isimli kitabı raflardaki yerini aldı. Kılıçdaroğlu’nun ön sözünün yanı sıra aralarında usta sanatçıların, oyuncuların ve gazetecilerin yer aldığı 18 isimden özel notların yer aldığı kitap ile Adalet Yürüyüşü’nün görünmeyen yüzünü yansıtan 200’e yakın fotoğraf okurla buluştu.  Türkiye’de gündemi belirleyen ve günlerce tartışılan o kitap Tunceli’de Kültür Kitap evinde satışa sunulmaya başlandı.

KORKU ÖRTÜSÜNÜN YIRTILIŞININ GÖRSEL ANLATISI

Geçtiği 6 il ve sayısız ilçe boyunca en önde yürüyen Kılıçdaroğlu, kitap için kaleme aldığı yazısında, “Bu uzun yürüyüşün her bir kilometresi bana umut verdi. Şundan eminim ki, Türkiye’de halkımız demokrasiyi yeniden kuracak ve ülkeme adalet geri gelecektir. 9 Temmuz’da Maltepe’de son bulan yürüyüşümüz, aslında yeni bir başlangıçtır. 9 Temmuz, ülkemizin sınırlarının da ötesinde yankılanacak yeni bir toplumsal hareketin başlangıcıdır. Güvenpark’tan Maltepe’ye, 25 gün süren yürüyüşümüzü kayda geçiren fotoğraflardan oluşan bu albüm toplumun üzerine örtülen korku örtüsünün yırtılışının görsel anlatılarından biri olacaktır. Bu tür çalışmalar sadece bugün için değil, gelecek kuşakların da adaletin Türkiye’de nasıl kazanıldığını öğrenmeleri ve bu kazanımın değerini bilmeleri için önemlidir” ifadelerini kullandı.

KALEMLERİYLE RENK KATTILAR

Adalet Yürüyüşü’nün tanıkları, kitaba yazılarıyla renk kattı. Sönmez’in fotoğraflı öykü kitabına kalemlerinden dökülen sözcükleriyle renk katan bazı yazarların yürüyüşe ilişkin çarpıcı notları şöyle:

UMUDU ELDEN BIRAKMAMAK GEREKİYORMUŞ

Gülriz Sururi: Çocukken “Ne mutlu Türk’üm diyene“ derken çocukluğumdan beri yanıma uğramayan duygularla sarsıldım. Demek oluyormuş, inanmak umudu elden bırakmamak gerekiyormuş! İnanılmaz saatlerdi. Heyecan dolu mutlu saatler. “İyi ki gelmişim. İyi ki bu havayı solumuşum” diyorum. Mutlu ayrılıyorum oradan.

KULLUKTAN KURTULMUŞ BİR VATANDAŞ YÜRÜDÜ

İlyas Salman: 40 yıl Malatya buğday arastasında hamallık yaptıktan sonra sırtından oksijen tüpünü çıkarıp toprağa verdiğim babam Vahap Salman mezarından çıktı, yürüdü. Asgari ücretle çocuklarının karnını ekmek pilavla, yani hamurla doyuran işçi yürüdü. Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisi genel başkanı kimliğiyle değil kulluktan, ümmetlikten kurtulmuş bir vatandaş olarak yürüdü.

YAZAR OLAN BENİ AKTİVİSTE DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜ

Emre Kongar: Siyasal dengeleri değiştirecek olan bu Adalet Yürüyüş’ü, bir “Yazar” olan beni bile adeta bir “Aktivist”e, bir “Eylem İnsanı”na dönüştürmüştü!

TÜRKİYE’DE İLK YAŞANIYOR

Hasan Cemal: Erdoğan tehdit ediyor. Yürüyüş büyüyor. Hayır bloku büyüyor! Ve Türkiye’de bir ilk yaşanıyor. Bir parti lideri, Ankara’dan İstanbul’a yürüyor; adalet diyerek, hukuk diyerek, özgürlük diyerek, diktaya hayır diyerek ve kimseyi dışlamadan, herkesi kucaklayarak...

Adaleti Yolda Arayanlar kitabına yazıları ile renk katan Sanatçı ve yazarlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön sözünü yazdığı Adaleti Yolda Arayanlar kitabına, Altan Öymen, Çihangir İslam, Deniz Zeyrek, Emre Kongar, Gülriz Surruri, Hasan Cemal, İhsan Eliaçık, İlyas Salman, Melike Demirağ, Melis Alphan, Mustafa Alabora, Orhan Aydın, Ömer Topsakal, Rıfat Başaran, Şükrü Küçükşahin, Uğur Dündar, Umut Oran ve Yalçın Bayer,  izlenim ve yorumları ile renk kattı