Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, 1938’deki Tunceli’ye askeri harekatla ilgili “Sayın İnönü’nün Cumhurbaşkanı olduğu dönemdeki Tunceli sürgünlerine baksınlar. Daha ileri giderlerse vesikalarını açıklarım” diyen Başbakan’a “Tayyip Erdoğan’ı elindeki belgeleri açıklamaya çağırıyorum. Kaçsa da kovalarım” karşılığını verdi.

AKP SAMİMİYSE TEKLİFE DESTEK VERSİN
Genç Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’a 1938’de Tunceli’ye askeri harekatla ilgili sözleri nedeniyle yönelttiği soru önergesi hakkında bilgi verdi. Başbakan Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ‘Malta sürgünleri’ sözüne karşılık "1938’e dönsünler, Sayın İnönü’nün Cumhurbaşkanı olduğu dönemdeki Tunceli sürgünlerine baksınlar. Daha ileri giderlerse vesikalarını açıklarım. Elimde mevcut" dediğini hatırlatan Genç, askeri harekatın yapıldığı tarihte Atatürk’ün Cumhurbaşkanı, Celal Bayar’ın da Başbakan olduğunu söyledi. Bölge insanının büyük bir vahşet yaşadığını, acı olayların gündemde tutulmasına karşı olduğunu söyleyen Genç, 1938’deki vahşetin ortaya çıkartılması için kanun teklifi verdiğini ve AKP eğer samimi ise bu teklife destek vermesi gerektiğini ifade etti.

BELGELERİ AÇIKLAMAZSA SUÇ ORTAĞI OLUR
Genç, Başbakan Erdoğan’ın ‘yiğitliği’ varsa elindeki belgeleri açıklamasını isteyerek, “Aksi takdirde o suçu işleyenlere suç ortağı olur. Tayyip Erdoğan’ı elindeki belgeleri açıklamaya çağırıyorum. Açıklamazsa her fırsatta bunu soracağım, bundan kaçamaz. Kaçsa da arkasından kovalarım” diye konuştu