Olay, dün gece Mezitli İlçesi Kuyluk Mahallesi’nde meydana geldi. Belediye İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi olan Hatice Torcu, okul dönüşü sokağa çıkıp oyun oynamaya başladı. Bir ara evlerine 100 metre uzaklıkta oturan ve işyeri evinin altında olan marangoz Ali Sarı ile top oynayan küçük kız, ortadan kayboldu. Akşam eve dönmeyen kızını merak eden anne 39 yaşındaki Emel Torcu, sokağa çıkıp aramaya başladı. Kızını son kez gördüğü Ali Sarı’nın evinin zilini çalan Torcu cevap alamayınca, durumu eşi inşaat işçisi 41 yaşındaki Nejat Torcu’ya bildirdi. Küçük kız yakınları ve olayın bildirildiği polis tarafından da aranmaya başlandı.

ACİL GEL SUÇ İŞLEDİM
Bu arada eşi tarafından şiddetli geçimsizlik nedeniyle bir süre önce terk edilen Ali Sarı, gece saat 24.00 sıralarında adı açıklanmayan amcasının oğlunu telefonla arayarak, “Ben bir suç işledim, çok acil eve gel” diyerek yardım istedi. Çağrı üzerine hızla 2 katlı eve gelen kuzen, Sarı’nın çıkarttığı odunlukta belden aşağısı çırılçıplak bir kız cesedi görünce şoka girdi. Kısa süreli şaşkınlığın ardından kuzen, telefonla polisi arayıp durumu bildirdi.
Olay yerine gelen polis, odunlukta boğazı bıçakla kesilerek öldürülmüş Torcu’nun yarı çıplak haldeki cesediyle karşılaştı. Polis, evde bulunan Ali Sarı’yı gözaltına alındı. Bu arada sokakta meraklı kalabalık da toplanıp ne olduğunu anlamaya çalıştı. Polis, küçük kızın öldürüldüğünün duyulması halinde muhtemel yaşanabilecek bir linç girişimine karşı, şüpheli Ali Sarı’yı hızla evden uzaklaştırıp Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Olayı soran vatandaşlara da “Ölen 19 yaşında bir erkek” diyerek küçük kızın olduğunu gizledi. Bu arada hızla olay yerinde inceleme yapılıp, küçük kızın cesedi, otopsi için önce Mersin Devlet Hastanesi’ne, ardından da Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

BABA HABERSİZ İZLEDİ
Bu sırada mahalle halkı, olup biteni anlamaya çalışırken kalabalığı fark eden baba Nejat Torcu da olay yerine gelerek, buradaki gazetecilerden yardım istedi. Torcu, kızının öldürüldüğünden habersiz okulda çekilmiş fotoğrafını da gazetecilere göstererek, “Benim kızım kayıp, saat 16.00’dan beri evde yok. Bunu haber yapın, bulunsun” dedi. Olay yerine gelen anne Emel Torcu da, “Kızım okuldan geldikten sonra komşumuz Ali’yle birlikte sokakta top oynuyordu. Sonra aniden kayıplara karıştı. Akşam saatlerinde kapısının zilini çaldım. Ancak, kapıyı kimse açmadı. Evin ışıkları da yanmıyordu” diyerek kızın nasıl kaybolduğunu anlatmaya çalıştı. Gazetecilerin polise yönlendirdiği Nejat Torcu, sakinleştirilip, olay yerinden uzaklaştırıldı. Baba Torcu, hastaneye götürülüp, kızının cesedi gösterildi. Kızını teşhis eden baba sinir krizi geçirdi. Yaşadığı üzüntü nedeniyle ayakta durmakta zorluk çeken ve yakınlarının koluna girmesiyle ancak yürüyebilen acılı baba gözyaşlarına boğuldu.
Küçük kızın tecavüze uğrayıp uğramadığının yapılacak otopsi ile belli olacağını belirten yetkililer ise, gözaltına alınan Ali Sarı’nın sorgusunun devam ettiğini bildirdi.