Bakanlık; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (2008-KPSS lisans) sonuçlarına göre, merkez ve taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan birimlerde istihdam edilmek üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesi kapsamında 425,  4/A Maddesi kapsamında ise 130 olmak üzere 555 personel alacaktır.

4/B Maddesi kapsamında; 243 Çevre Mühendisi, 101 Orman Mühendisi, 22 Kimya Mühendisi, 8 Biyolog, 8 Kimyager, 16 Harita Mühendisi, 2 Mimar, 3 Şehir Plancısı,  2 Veteriner Hekim, 4 Programcı ve 1 Çözümleyici 2 Maden Mühendisi, 3 Makine Mühendisi, 2 Orman Endüstri Mühendisi, 2 İnşaat Mühendisi,2 Meteoroloji Mühendisi, 1 Peyzaj Mimarı, 1 Bilgisayar Mühendisi, 1 Elektronik Mühendisi,                 1 Endüstri Mühendisi alınacaktır.

4/A Maddesi kapsamında da 130 memur alınacaktır. 130 personelle alakalı detaylı bilgi daha sonra verilecektir.

 

Adaylar, ÖSYM tarafından 2010 Haziran ayı içerisinde yerleştirileceklerdir. ÖSYM Tercih Kılavuzu yayınlandıktan sonra belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan adayların, www.osym.gov.tr internet adresine girerek ihtiyaç duyulan pozisyonlar ile bölümlerini ve yerleştirme yapılacak merkez ve taşra birimleri ile başvuru tarihlerini inceleyebileceklerdir. Adaylar, şartlarını karşıladıkları pozisyonlar için sıraya koydukları tercihlerini internet yoluyla yapacaklardır. Gerekli şartları taşımayanların, müracaatları halinde ÖSYM Başkanlığı’nca yerleştirme yapılsa dahi atama işlemleri yapılmayacaktır.

Personel alımı ile ilgili detaylı bilgiye Bakanlığımızın www.cevreorman.gov.tr web adresinden ulaşılabilir.