Tunceli’de geçtiğimiz yıl yaptığı okul ziyaretlerinde öğrencilerin talebi üzerine Vali Tuncay Sonel’in talimatıyla yapımına başlanarak bitirilen modern geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkanı Timur Ugan, kentte bir barınak yapılması için Tunceli’ye 14 kez geldiğini belirterek, “Üç sayın valimle, üç dönem belediyelerle görüştüm ama son dönemde sayın valim Tuncay Sonel’in gelmesiyle birlikte 9 ayda inanılmaz denileni başardık ve bir bakımevi inşası bitirildi. Üstelik de tam teşekküllü. İstanbul’da bile olmayan malzemelerle donatıldı. Bu bakımevi yalnızca sokak hayvanlarına değil yaban hayatına da hizmet verecek” dedi.

500-hayvan-kapasiteli-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-acildi-(6)-001.jpgKonuşmasında hayvanları koruma kanunundaki eksikliklere vurgu yapan Ugan, “Hayvana şiddete cezanın adalet bakanlığının yasa tasarısı halinde bir an önce çıkarılmasını istiyoruz. Hayvanları koruma kanununda yapılması gereken değişikliklerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın da seçimler öncesi verdiği sözler, taahhütler, direktifler var. Yük ve binek hayvanlarından yani faytonların kaldırılmasından başlayarak tüm yaban hayata, hayvanat bahçesinde esir hayvanlara kadar uzanan zincirde hepsinin sorunlarının çözülmesi için talimatlarının yerine getirilmesini önemli rica ediyoruz” diye konuştu.

Okul ziyaretleri sırasında öğrencilerin sokak hayvanları için barınak talep ettiğini belirten Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Hemen arkadaşlarımızla birlikte 17 dönüm araziye hem veterinerlik hizmetlerinin yapılabileceği hem de tedavilerinin yapılabileceği; yapıldıktan sonra doğal yaşam alanında gezebileceği bölgemizin ve ülkemizin işlevsel doğal yaşam alanını; barınağını bitirmiş olduk. Burası 500 hayvan kapasiteli. Şu an 402 köpeğimiz, 7 kedimiz ve 1 de eşek var. Hepsi beraber burada personelimiz tarafından bakılıyor, veteriner arkadaşlarımız tedavilerini yapıyor. Burada çalışan gönüllü arkadaşlarımız var. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından dualarla merkezin açılışı gerçekleştirildi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkanı Timur Ugan, kurum amirleri ile vatandaşların da katıldığı törenin ardından merkez gezilerek yetkililerden bilgi alındı.

500-hayvan-kapasiteli-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-acildi-(1)-001.jpg

500-hayvan-kapasiteli-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-acildi-(3).jpg