Birçok ilde olduğu gibi Tunceli'de de kar yağışı 3 gündür etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle kent merkezi hariç birçok ilçe beyaza bürünürken, köyler de kar altında kaldı. Kar yağışı nedeniyle Pertek ilçesinde enerji nakil hattında ise arıza meydana geldi. Meydana gelen arızadan kaynaklı 30 köye elektrik verilemediği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada ise , “Tunceli -Pertek ilçemizde enerji nakil hattında meydana gelen arızadan dolayı 30 köyümüze 5 saat boyunca elektrik verilemeyecektir. Arızanın giderilmesi için ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Tunceli, Elazığ Bingöl ve Malatya illerinde kesintisiz ve kaliteli enerji için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Fırat Aksa şirketi ise, " Kar yağışı nedeniyle yolların kapandığı Tunceli-Pertek ilçesinde enerji nakil hatlarında meydana gelen hasarlara Fırat EDAŞ ekiplerimiz, Karayolları ile koordineli hareket ediyor. Aşırı kar yağışı nedeniyle bazı köylerde yaşanan elektrik kesintilerini gidermek için Fırat EDAŞ Tunceli İl Müdürlüğümüz ekipleri, yolların açılmasıyla birlikte hasarlı şebekelere zaman kaybetmeden müdahale ederek enerji arzını sağladı. Fırat EDAŞ, hayatın her koşulunda ve her anında müşterilerine kaliteli elektrik dağıtım hizmeti vermek adına sorumluluk bölgesinde çalışmalar devam edecektir" dedi.