İşte o yazı;

Bugün 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü. Bu günde tüm dünya ile birlikte ülkemizde yaşantımızı her yönü ile etkilemekte olan COVİD 19 pandemisi otizmli bireyler ve aileleri açısından da birçok zorluğu gündeme getirmiştir.

Rutin ve düzenli hayata alışkın olan otizmli çocuklarımızda COVİD 19 nedeniyle oluşan evden çıkamama durumu kaygının ve davranış problemlerinde artışa neden olmuştur.

Şu an tüm dünya COVİD 19 ile mücadele halinde iken otizmli bireyler ve aileleri COVİD 19+ ruhsal bir bunalımla 48405080_281783249357410_2666483536088793088_n.jpgkarşı karşıya kalmışlardır.

Otizmli Bireylerin COVİD 19 yakalanmaları halinde hiperaktivite ve aşırı davranış bozuklukları nedeni ile tedavi süreçleri normal insanlara göre çok ağır geçeceği için aileler otizmli çocukları evde tutabilmek adına büyük gayret sarf etmektedirler.

Fedakar ailelerimize sabır ve kolaylıklar diliyorum. Sürecin uzaması bilinen tek tedavi yöntemi özel eğitim olan ve bu süreçte eğitimden uzak kalan otizmli çocuklarımız için daha kötü sonuçlara neden olacağından tüm insanların EVDEN KALMALARINI VE DIŞARI ÇIKMAMALARINI otizmli meleklerimiz adına rica ediyorum.

Tunceli Otizm Derneği olarak bu süreçte canla başla çalışan  sağlık çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum hastalanan sağlık çalışanlarına şifa diliyorum .Tüm insanlığı etkileyen bu sürecin bir an önce son bulması dileklerimle .