Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Nevzat Akdoğan tarafından oluşturulan evde sağlık hizmetleri birimi, ilde 170 hastaya evde sağlık hizmeti veriyor.

Evde sağlık hizmeti hakkında bilgi veren Tunceli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Nevzat Akdoğan, “Evde bakım hizmetleri kapsamında; engelli, yatalak, yaşlı vb durumda olan hastalara hizmet götürmekteyiz. Ayrıca ekibimiz hastane idaremiz ile birlikte ev ziyaretleri de gerçekleştirmektedir” dedi.

 Evde sağlık hizmeti biriminde yer alanlar ile çalışması hakkında da bilgi veren Akdoğan, “Evde bakım hizmetlerini yürüten sağlık ekibimiz, doktor, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşire ve bir şoförden oluşmaktadır. Birimde görevli hekim, hastanın tıbbi değerlendirmelerini yapıp, tanısını koyduktan sonra tedavisini planlayıp ilgili branş hekim ya da hekimleriyle görüşüp bağlantı kurarak gerekli bilgi ve öneriler doğrultusunda tedavi planını hazırlamaktadır. Hastalarımız, belli aralıklarla ziyaret edip gerektiğinde evde gerekirse de hastaneye getirilmek suretiyle tedavisi diğer sağlık personelleriyle birlikte yapılmaktadır. Her hasta için bir dosya hazırlanmakta ve hastayla ilgili bilgiler bu dosyada yer almaktadır” diye konuştu.