Belediye hesaplarının bloke edilmesinin ardından Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye binasında açıklama gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, "Kanunu aykırı hareket ediliyor" diyerek tepki gösterdi.

Mayıs 2018 tarihinden itibaren Belediyenin SGK prim tutarları ödenmediğini dile getiren Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu “Belediyemizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle 5.453.303,30 SGK prim borcu bulunmaktadır. Belediye şirketimizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne 31.12.2019 tarihi itibariyle 4.761.424,20 TL SGK prim borcu bulunmaktadır. Bu ödeme biz yönetime gelmeden önce de yapılmamaktaydı. Yönetime geldiğimizde kamuoyuyla da paylaştığımız gibi devrolan borçlardan kaynaklı SGK ödemesini gerçekleştirememekteyiz. Belediye kanunun 15. maddesine göre belediyelerin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir” dedi.

Yapılan bu yaptırımın hukuksuz olduğunu belirten Maçoğlu; ”Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek belediyemizin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulduğu için belediyemiz personelinin maaşları ödenmemiştir. SGK tarafından belediyemizin hesaplarına bloke konulmuştur. SGK tarafından tüm hesaplarımıza el koydu.  Bundan kaynaklıdır çalışan arkadaşlarımızın maaşını ödeyemediğimizi ancak yaptığımız görüşmeler sonrasında meclis kararlarımızın kendilerine bildirilmesine rağmen bir hukuksuzluk durumunu belirtmek için buradayız” diye konuştu. 

Belediyemiz bu durumlar dolayı hizmet veremediğini vurgulayan Maçoğlu; “Hesaplarımıza hukuki anlamda el koymama durumlarının olmamasına rağmen SGK bu hukuku hiç tanımadan belediyemizin gelişmesini engelleyen tutumunu kınıyoruz. Belediyemizin, çalışanlarımızın ve emekçilerin maaşlarını ödememek ya da şartlı hesaplar üzerinden sokak hayvanlarına yönelik bütçemize bile el koyması belediyenin çalışmasını engellemektir. Belediye’nin kamuya yönelik faaliyetlerini durdurmak suçtur. Bizler meclis kararımızla bu durumu bildirmiştik.  Bankalar da SGK bu girişimini fırsat bulup bloke işlemini gerçekleştirdi. Yazışmalarımız oldu fakat blokeler kaldırılmadı" şeklinde konuştu.

ozan7164.jpg