Anmada KESK Şubeler Platformu adına konuşan Özcan Gürtaş, “10 Ekim’de hayatını kaybedenlerin acıları halen yüreklerimizde” dedi.

Suruç katliamı bu katliamın ipuçlarının verildiğini belirten Gürtaş, “Barış ve demokrasi talepleri ile Ankara'ya giden arkadaşlarımızı katleden zihniyeti bir kez daha kınıyoruz” diye konuştu.

Gürtaş, katliamda hayatlarını yitirenleri unutmayacaklarını, mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

Anmada konuşan Emek Partisi Dersim İl Yöneticisi Derman Tarancı, “Mesut ve Adil gibi arkadaşlarımız Türkiye’nin dört bir yerinden Emek Barış ve Demokrasi için Ankara’ya yürüdüler ve canlarını feda ettiler bu yolda. Bu arkadaşlarımız geçmişten bugüne yaşadıkları onca baskı, tutuklama ve işkencelere rağmen emek, barış, demokrasi ve sosyalizm mücadelesini sürdürme kararlılığını göstermiş, yaşamlarını da bu uğurda feda etme cesareti ile hayatları boyunca yanı başımızda mücadele içinde olmuşlardır. Bizler de bugün onların şahsında bu mücadeleye devam edeceğimizi, bu mücadeleyi sürdürerek onları unutturmaya çalışanlara inat, unutturmayacağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz. Mesutların, Denizlerden ve Erdallardan devraldığı bu bayrağı, bizlerde Mesut ve Adillerden devralarak yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Mezar başında yakılan mumlar ve bırakılan karanfillerle anma sona erdi.

10-ekim-anmasi-(1).jpg10-ekim-anmasi-(2).jpg