İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, "Yenilenebilir enerji alanında 550 MW’den fazla portföyümüzle yenilenebilir enerji finansmanına güçlü bir destek veriyoruz." dedi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sektörün lider kurumu Yapı Kredi Leasing, Hepsiburada ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Hepsiburada tedarikçilerine özel ürün, fırsat ve ayrıcalıklarla destek veriyor. Bununla birlikte Hepsiburada tedarikçileri, Hepsipartner platformu üzerinden hızlı ve kolayca leasing başvurusunda bulunabiliyor.

Anlaşmayla birlikte Hepsiburada tedarikçilerine çatı üstü güneş enerji sistemlerine yönelik leasing işlemlerinde de avantajlar sunulacak. Bu kapsamda Yapı Kredi Leasing’in iş birliği yaptığı satıcıları ile birlikte ücretsiz projelendirme, çağrı mektubu ve bağlantı anlaşması dahil bir çok fırsat Hepsiburada tedarikçilerine sunuluyor olacak.

Hepsipartner üyeleri hızlı kredilendirme ve uygun kredi koşulları yanında ister teşvik ister leasingin yüzde 1 KDV avantajından da yararlanacaklar.

- Sürdürülebilir bir dünya için yenilenebilir enerji

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, çatı üstü güneş enerjisi sisteminde sektör lideri olarak, uzun yıllara dayanan tecrübe ve uzmanlığa sahip olduklarını belirtti.

Yapı Kredi Leasing olarak, iklim krizinin dünyayı tehdit eden en büyük risklerden biri olduğunun altını çizen Torun, "Sürdürebilirlik ve yeşil enerji konularını hayati bir mesele olarak görüyoruz. Buna bağlı olarak önümüzdeki yıllarda yenilenebilir enerjinin öneminin artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Biz de Yapı Kredi Leasing olarak yenilenebilir enerjiyi her zaman odak noktalarımızdan biri olarak konumlandırıyoruz. Bu sebeple yenilenebilir enerjiye finansman sağlıyor ve sürdürülebilir bir dünya için bu alana yoğunlaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Torun, enerji sektörüne ilk günden beri finansman sağladıklarını ve dünyaya bu alanda da katkı sunmayı oldukça önemsediklerini bildirdi.

Bununla birlikte yenilenebilir enerji alanında sektörün en fazla iş yapan kurumu olduklarını vurgulayan Torun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yenilenebilir enerji alanında 550 MW’den fazla portföyümüzle yenilenebilir enerji finansmanına güçlü bir destek veriyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için büyük öneme sahip yenilenebilir enerjiyi daha da yaygınlaştırmak adına bu alanda müşteri portföyümüzü genişletmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda sunduğumuz avantajları Hepsiburada tedarikçileriyle buluşturmaktan ötürü çok mutluyuz. Finans sektöründe düşük karbon ekonomisine geçişte öncü ve örnek olmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin, enerji yatırımlarında coğrafi avantajını fırsata dönüştüreceğini düşünüyoruz. Biz de bu alanda verdiğimiz destekle, sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji üretiminin yaygınlaştırılmasını, fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılmasını ve çevre kirliliğinin önlenmesini sağlayacağız."