VAN (AA) - Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Ünüversitesi (YYÜ) ve Van Büyükşehir Belediyesince 30 Haziran-1 Temmuz'da düzenlenecek "Van'ın Geleceği Çalıştayı"nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli'nde düzenlenen törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, bir şehrin en büyük zenginliğinin uzlaşma ve birlikte iş yapma kültürü olduğunu söyledi.

Uzlaşmacı, iş birliği yapan, koordine bir şekilde çalışan, birbirini seven şehirlerin çok başarılı olduğunu belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Bunun parasal bir değeri yok. Eğer bir şehirde insanlar uzlaşmayı ve iş birliği yapmayı bilmiyorsa, birlikte iş yapma kültürleri yoksa o şehirlerin ilerlemeleri çok zor. Burada aktörler kimler? Onu net ortaya koymamız lazım. Başta ilin valisi olmak üzere, belediye başkanları, milletvekilleri, siyasi partilerin başkanları ve üyeleri, iş dünyası, esnaflar, üniversite, bürokrasi, kamu çalışanları, çiftçiler ve basın gibi kurumların uyumlu işbirliği yaptığı iller çok başarılı oluyor. Yapmak istediğimiz de bu. Şehrimizde uzlaşmayı iş birliğini ve birlikte iş yapma kültürünü geliştireceğiz. Şehrin gündelik problemlerini halledeceğiz, aynı zamanda gelecek kuşaklara hazırlayacağız."

AK Parti Van Milletvekilli Abdulahat Arvas ise Van'ın Geleceği Çalıştayı'nın heyecan verici bir çalışma olduğunu ifade etti.

Van'da önemli projelerin de hayata geçirildiğini anlatan Arvas, "Tüm paydaşların, gerek üniversitemizin gerekse diğer kurumlarımızın, valiliğimizin fikir birliği ve istişareyle 'Van'da şu sorun var' tespitiyle ilgili kısa, orta, uzun vadeli çalışmamızı el birliğiyle yapacağız. Yerelde bir sorun varsa Sayın Valimiz ve kurumlarımızın işbirliğiyle giderilecek. Halkımızın talebi ya da bir projesi varsa gerekli desteği vererek iş birliğiyle ilin envanterini çıkartacağız ve bu güzel projeyi hep birlikte hayata geçireceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de çalıştayda kentin sorunlarının ve çözüm önerilerinin istişare edileceğini ifade etti.

Bu yıl YYÜ'nün de 40. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını anlatan Şevli, şöyle konuştu:

"Paydaşı olduğumuz bu anlamlı çalıştayın nazarımızda özel bir yeri var. Bu etkinlikte aslında bizler Van sevdalıları olarak bir araya geldik. Sayın Valimizin himayelerinde ve kendilerinin vizyoner bakış açısıyla düzenlenen bu güzide çalıştayın sloganında 'Dünden Bugüne, Bugünden Yarına' şeklinde belirtildiği üzere, şehirlerin bir kimliği olduğunu ve bu doğrultuda yapılacak çalışmaların gelecekte hayata geçirilecek projelerin belirlenmesinde, bu bağlamdaki yol haritalarının ihtiyaca binaen çizilmesinde önemli bir rolünün olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü Van'ın geleceğini belirlerken sahip olduğu coğrafi özelliklerinin, sosyolojik yapısının, kültürel birikiminin ve mirasının, ekonomik ve eğitim potansiyelinin, kadim tarihinin tüm detaylarıyla bilinmesi gerektiğinin farkındayız. Aksi takdirde ilimizin stratejik planını hazırlama noktasında eksiklikler olacaktır."

Programa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.