VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesince "Özeliz Her Yerdeyiz" sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında özel gereksinimli çocuklar müzeyi gezdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin sosyal ve kültürel etkinliklere daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla düzenlenen yaz etkinlikleri sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen etkinlikte müzeyi ziyaret eden çocuklara, tarihi eserlerle ilgili bilgiler verildi.

Down sendromlu torunu ile birlikte ilk defa müzeyi gezdiğini belirten Yazgül Akyürek, "Tarihi eserleri görme şansımız oldu. Her şey çok güzeldi. Bizlere değer verilmesinden mutluluk duyduk. Bu imkanı sunan Van Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz." dedi.

Geçmişe ışık tutan tarihi eserleri incelediklerini ifade eden Ebubekir Benek, "Tarihimizi öğrenme şansımız oldu. Mutlu olduk. Kendimizi özel hissettik. İnşallah bu tür aktiviteler devam eder. Bu sayede ilimizin tarihini daha iyi öğrenmiş oluruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.