VAN (AA) - Van'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi, turuncu balon uçuruldu.

Büyükşehir Belediyesinin koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Göç İdaresi İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfınca düzenlenen etkinlik için Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in eşi Meral Bilmez, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, protokol üyeleri ve kadınlar, Beşyol Meydanı'nda bir araya geldi.

"Kadına yönelik şiddete birlikte dur diyelim" pankartı açan kadınlar, ellerinde turuncu balonlar, dövizlerle yürüyerek kadına yönelik şiddeti kınayan sloganlar attı.

Soydan Kavşağı'nda sona eren yürüyüşün ardından açıklama yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, kadınların toplumun temel taşı olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Biçek, şiddetin tamamen yok olmasını istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar, ellerindeki balonları havaya bıraktı.

Vali Bilmez'in eşi Meral Bilmez ve beraberindekiler, daha sonra kadınlar tarafından hazırlanan el emeği ürünlerinin sergilendiği standın açılışını gerçekleştirdi.