VAN (AA) - Özalp ilçesinde donmak üzere olan bir sokak köpeği ve 2 yavrusunun yardımına büyükşehir belediyesi ekipleri yetişti.

Büyükşehir Belediyesi açıklamasına göre, kentte etkili olan yoğun kar ve soğuk havada yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını besleme çalışmaları sürüyor.

Özalp'ın kırsal alanında sokakta yaşayan ve yabani hayvanlara mama bırakan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı personeli, donmak üzere olan 2'si yavru 3 köpek buldu.

Hayvanları bulundukları yerden alan ekip, onları kurdukları kulübeye yerleştirdi. Ekip brandayla sardıkları kulübeye mama bırakarak köpeklerin beslenmesini sağladı.

- Günlük 300 kilogram mama bırakılıyor

Sağlık İşleri Şube Müdürü Burhan Burkan, kentte belirli noktalarla kırsal kesimde aç kalan yaban hayvanları için günlük 300 kilogram mama bıraktıklarını ifade etti.

Küpesiz ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarını da barınağa götürdüklerini vurgulayan Burkan, şunları kaydetti:

"2021 yılında kent merkezi ve kırsala yaklaşık 80 ton mama bıraktık. 2022 yılında ise bu sayıyı 100 tona çıkartacağız. Soğuk hava ve kar yağışından ötürü aç kalan hayvanların beslenmesinin yanında ekiplerimiz yavrulu anne gördüklerinde barınağımıza bilgi veriyor. Barınağımızda onlar için hazırladığımız kulübeyi yaşam alanlarına bırakıyoruz. Bu çalışmayla yavrulu anneler soğuk havadan etkilenmiyor."