VAN (AA) - Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te Ramazan Bayramı öncesi trafik denetimi gerçekleştirildi.

Van'da İçişleri Bakanlığınca farkındalık oluşturmak amacıyla "Bayramınız kemerli olsun" etkinliği kapsamında Edremit ilçesindeki uygulama noktasında denetim yapıldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile sürücüleri emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirdi.

Araçlarda bulunan çocuklarla da yakından ilgilenen Bilmez, onlara bilgilendirme broşürü verdi, kırmızı düdük ve boyama kitabı hediye etti.

Vali Bilmez, denetimlerin İçişleri Bakanlığı öncülüğünde ülke genelinde tüm illerde eş zamanlı yapıldığını söyledi.

Bilmez, "Farkındalık oluşturmak amacıyla 'Bu bayramımız kemerli olsun' sloganıyla hepimiz yollardayız. Lütfen herkes kurallara uysun ve çok dikkatli olsun. Herkesin çok tedbirli olması istiyoruz ve herkese kazasız, belasız, hayırlı bir bayram diliyoruz." dedi.

Uygulamaya Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Edremit Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Yılmaz ve Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanı Binbaşı Fırat Aslan ile çok sayıda jandarma ve polis de katıldı.

- Muş

İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri İstasyon Caddesi'nde trafik uygulaması yaptı.

Sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatan ekipler, hız ve trafik konularında bilgiler aktardı.

Bayram süresince denetimlerini sürdürecek olan ekipler, sürücülere emniyet kemerinin öneminin belirtildiği broşür dağıttı.

- Hakkari

Hakkari'de İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen uygulamada Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, sürücülere ve araçlardaki vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlattı.

Sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyaran Akbıyık, vatandaşlara güzel bir bayram geçirmelerini temenni etti.

Akbıyık, yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de olduğu gibi kentte de kurum ve kuruluşların katılımıyla emniyet kemerine dikkati çekmek için uygulama yaptıklarını söyledi.

Her bayramda birçok kişinin trafik kazalarında yaralandığını veya hayatını kaybettiğini belirten Akbıyık, şöyle dedi:

"Yapılan çalışmalarda emniyet kemeri yüzde 45 can kayıplarının azalmasını sağlıyor, yüzde 60 da yaralanmaların azalmasını sağlıyor. Biz de tüm Hakkarililere kemerlerini takmalarını rica ediyoruz. 'Bayramınız kemerli olsun' diyoruz. Başta Hakkarililer olmak üzere tüm Türkiye'nin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Hayırlı, huzurlu, kazasız bir bayram diliyorum."

Uygulamaya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan da katıldı.

- Bitlis

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven ve Emniyet Müdürü Celal Özcan İl Emniyet Müdürlüğü gerçekleştirilen "Bayramınız kemerli olsun" uygulamasına katıldı.

Eş zamanlı olarak tüm Türkiye'de gerçekleşen uygulama kapsamında Vali Çağatay, sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı, konuyla ilgili broşür dağıttı.