VAN (AA) - Van'ın Tuşba Belediyesi, çocuklara yönelik uçurtma şenliği düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çitören İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Belediye çalışanları tarafından dağıtılan rengarenk uçurtmaları öğretmenleri ile gökyüzünün maviliğiyle buluşturan öğrenciler, gönüllerince eğlendiler.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, çocukların bir yıllık eğitim öğretimin yorgunluğunu uçurtma uçurarak atmaları için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Çocukların eğlenceli ve keyifli bir yaz tatili geçirmeleri için belediye olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten Akman, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın kişisel gelişiminde yeni ufuklar açarak eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla belediye olarak resim, gitar, piyano, bağlama, erbane, keman, halk oyunları, satranç, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, bilgisayar, İngilizce, ney ve Kur’an-ı Kerim gibi 16 branşta kurs açıyoruz. Çocukların hem fiziksel hem de manevi gelişimlerine katkı sağlayacak olan tüm kurslarımız tamamen ücretsizdir. Çocuklarımıza eğitim, kültür ve sanat dolu bir yaz tatili geçirmelerini planlıyoruz."

Programda öğrencilere ikramda bulunuldu. Öğrenciler, etkinlikten dolayı Başkan Akman ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.