TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Munzur ile Mercan dağları arasındaki Ovacık ilçesinde kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı.

Her mevsim doğal güzellikleriyle öne çıkan 1500 rakımlı ilçede aralıklarla etkili olan kar ve soğuk hava yaşamı zorlaştırıyor.

Tek katlı evlerin kısmen kara gömüldüğü ilçede çok sayıda yerleşim yeri ile park halindeki araçlar beyaz örtüyle kaplandı.

Kar kalınlığının yer yer 80 santimetreye ulaştığı ilçede köylüler de hayvanlarının bakımını yapabilmek için meşakkatli çalışma yürütüyor. Gün boyu hayvanlarıyla ilgilenen köylüler, kar altında kalan ot, yonca ve samanları çıkararak onları besliyor.

Bazı besiciler de ahırdan dışarı çıkaramadıkları hayvanlarına çeşmelerden bidonlarla su taşıyor.

İlçedeki toprak evlerde yaşayan aileler de yoğun kar yağışının etkili olduğu zamanlarda damda zorlu mesai yapıyor.

Tahta ve plastikten yaptıkları küreklerle evlerin çatılarında kar temizliği gerçekleştiren yöre sakinleri, bu sayede damların çökmesini ve evlerinin içine su sızmasını engelliyor.

Kış koşullarının ağır geçtiği ilçede Karayolları, İl Özel İdaresi ve Ovacık Belediyesine bağlı ekipler de kapalı yolları açmak için özverili çalışmalarını sürdürüyor.

- Kar yağışı Ovacık için bereket

Yöre sakinlerinden Cem Kılınç, AA muhabirine, kar yağışının Ovacık için bereket olduğunu söyledi.

İlçede kar yağışının az olduğu yıllarda kuraklık yaşandığını belirten Kılınç, "Kar kalınlığı şu anda 80 santimetreye ulaştı. Burada ciddi kar yağması demek, kar kalınlığının 3-5 metreyi bulması demektir. Genellikle ulaşım zorlukları oluyor çünkü kar aşırı çok yağdığı için iş makineleri bir yere kadar çalışabiliyor." dedi.

Sultan Sarıgül de kar yağışına çok sevindiğini ancak zaman zaman evlerin önünde ve damlarda biriken karları küremenin zor olduğunu dile getirdi.