TGD yönetim kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: 
26 Nisan 2022 günü Elazığ’da depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulunmak için kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte depremzedelerin sorunlarını dinleyen Elâzığ Belediye Başkan Şahin Şerifoğulları’na vatandaşın gösterdiği tepkiyi görüntülemek isteyen Gazete Duvar Elazığ muhabiri Ardıl Batmaz arkadaşımız belediye başkanının korumaları tarafından fiziki saldırıya maruz kalmıştır.
Bu saldırı, görüntülerden de açıkça fark edilecek şekilde belediye başkanının işaret etmesi ile birlikte gerçekleşmiştir! 
Gazeteci arkadaşımız Ardıl Batmaz'ın, onlarca gazeteci ve onlarca polisin gözü önünde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum’un da bulunduğu bir ortamda darp edilmesi kabul edilemez bir durumdur! 
Özellikle Bakanları takip eden ve olay yerinde bulunan çok sayıda gazetecinin, meslektaşları Ardıl Batmaz’ın fiziki saldırıya uğradığı sırada olayı sadece seyretmeleri gazetecilik mesleği açısından utanç duyulacak bir durumdur! 
Yine Elazığ’da yerel bir gazetede çalışan gazeteci meslektaşımız Faik Akgün, Gazi Caddesi üzerinde bulunan seyyar satıcıların tezgahlarının belediye zabıtaları tarafından kaldırılmak istenmesi sonrası yaşanan tartışmaları ve arbedeyi görüntülemek istemiş, bu esnada da Belediye zabıtalarının sözlü ve fiziki saldırısına uğramış, tehdit edilmiştir.
Elazığ’da gazetecilik yapan bu iki arkadaşımız gerek açık, gerek ise gizli şekilde ciddi tehditlere maruz kalmışlardır. Bu tehditleri yapanların arasında kendisine gazeteciyim diyen insanların da olması meslek etiği bakımında kabul edilemezdir! 
Elazığ’da gerçekleri yazmak yerine gazetecileri hedef gösteren ve ellerinde hiçbir kanıt yok iken meslektaşlarımızı yasadışı örgüt üyesi gibi lanse ederek hedef gösteren 'sözde gazeteciler' hakkında gerekli yasal işlemlerin derhal başlatılmasını bekliyoruz. 
Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olaydan sonra gazeteci arkadaşlarımızdan özür dilemek yerine, yaptığı açıklamalar ile gazeteci arkadaşlarımızın hedef tahtasına konmasında baş rolü oynamıştır! 
 Bu arkadaşlarımızın kılına dahi zarar gelmesi durumunda sorumlu; Elazığ Belediye Başkanı ve iki arkadaşımızı hedef gösteren sözde gazetecilerdir. Tunceli Gazeteciler Derneği olarak Elazığ’da Belediye Başkanının korumaları ile Belediye zabıtalarının sözlü ve fiziki saldırısına maruz kalan gazeteci arkadaşlarımız Ardıl Batmaz'ın ve Faik Akgün’ün her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor, arkadaşlarımıza karşı gerçekleştirilen bu saldırıların kaynağı olan kişileri kınıyoruz.